Orange ne informează într-un comunicat de presă că utilizatorii mijloacelor de transport din municipiul Iași se pot bucura de Internet Wi-Fi gratuit.

Prin initiativa Primăriei Municipiului de a transforma Iașiul într-un oraș inteligent, serviciul Business Wi-Fi Mobile oferit de Orange este instalat în toate cele 259 de autobuze și tramvaie ale Companiei de Transport Public Iași.

Călătorii pot accesa serviciul Wi-Fi gratuit selectând rețeaua „CTP Wi-Fi free”, în toate mijloacele de transport în comun. Înregistrarea este necesară doar la prima utilizare și se face folosind o rețea de socializare sau prin completarea unui scurt formular digital. În călătoriile ulterioare, utilizatorii sunt recunoscuți și conectați automat. De asemenea, sunt conectați automat cei care au utilizat deja serviciul Orange Wi-Fi disponibil în spațiile publice ale orașului.

Prin această soluție, Primăria are la dispoziție un mecanism suplimentar de interacțiune cu cetățenii, prin transmiterea de informații de interes public și prin publicarea de sondaje de opinie în portalul de acces Wi-Fi gratuit, direct pe ecranele dispozitivelor mobile, încurajând astfel o participare crescută a comunității la deciziile care îi influențează.

De asemenea, Primăria beneficiază de statistici anonimizate de utilizare a serviciului, precum numărul de accesări în timp real și istoric, evoluția traficului în diferite perioade din an, informații demografice despre calători.

Traficul de Internet este filtrat de Primărie folosind serviciul Business Internet Security oferit de Orange, pentru a limita riscurile de securitate și utilizarea abuzivă a rețelei. 90% dintre utilizatorii care au accesat deja serviciul de Internet Wi-Fi s-au declarat încântați și foarte încântați de initiativa Primariei.

„Accesul la Internet de mare viteză este un prim pas către accesul oricui la informație digitală și e-guvernare, motiv pentru care inițiativa Primăriei Municipiului Iași și a CTP Iași este un demers firesc pentru o comunitate în plin proces de dezvoltare și modernizare. Orange are o experiență de peste 7 ani în crearea de soluții Wi-Fi oferite ca serviciu municipalităților și clienților de business, dezvoltând și cel mai complex concept de smart city din România, implementat inițial la Alba Iulia și extins ulterior în alte orașe. Ne bucurăm să vedem deschiderea autorităților locale pentru transformarea Iașiului într-un oraș al viitorului.” a declarat Florin Popa, Business to Business Director în cadrul Orange România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here