Wi-Fi gratuit pentru utilizatorii transportului în comun din municipiul Iași

Orange ne informează într-un comunicat de presă că utilizatorii mijloacelor de transport din municipiul Iași se pot bucura de Internet Wi-Fi gratuit.

Prin initiativa Primăriei Municipiului de a transforma Iașiul într-un oraș inteligent, serviciul Business Wi-Fi Mobile oferit de Orange este instalat în toate cele 259 de autobuze și tramvaie ale Companiei de Transport Public Iași.

Călătorii pot accesa serviciul Wi-Fi gratuit selectând rețeaua „CTP Wi-Fi free”, în toate mijloacele de transport în comun. Înregistrarea este necesară doar la prima utilizare și se face folosind o rețea de socializare sau prin completarea unui scurt formular digital. În călătoriile ulterioare, utilizatorii sunt recunoscuți și conectați automat. De asemenea, sunt conectați automat cei care au utilizat deja serviciul Orange Wi-Fi disponibil în spațiile publice ale orașului.

Prin această soluție, Primăria are la dispoziție un mecanism suplimentar de interacțiune cu cetățenii, prin transmiterea de informații de interes public și prin publicarea de sondaje de opinie în portalul de acces Wi-Fi gratuit, direct pe ecranele dispozitivelor mobile, încurajând astfel o participare crescută a comunității la deciziile care îi influențează.

De asemenea, Primăria beneficiază de statistici anonimizate de utilizare a serviciului, precum numărul de accesări în timp real și istoric, evoluția traficului în diferite perioade din an, informații demografice despre calători.

Traficul de Internet este filtrat de Primărie folosind serviciul Business Internet Security oferit de Orange, pentru a limita riscurile de securitate și utilizarea abuzivă a rețelei. 90% dintre utilizatorii care au accesat deja serviciul de Internet Wi-Fi s-au declarat încântați și foarte încântați de initiativa Primariei.

„Accesul la Internet de mare viteză este un prim pas către accesul oricui la informație digitală și e-guvernare, motiv pentru care inițiativa Primăriei Municipiului Iași și a CTP Iași este un demers firesc pentru o comunitate în plin proces de dezvoltare și modernizare. Orange are o experiență de peste 7 ani în crearea de soluții Wi-Fi oferite ca serviciu municipalităților și clienților de business, dezvoltând și cel mai complex concept de smart city din România, implementat inițial la Alba Iulia și extins ulterior în alte orașe. Ne bucurăm să vedem deschiderea autorităților locale pentru transformarea Iașiului într-un oraș al viitorului.” a declarat Florin Popa, Business to Business Director în cadrul Orange România.

More from author

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

Bucureşti, primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G...

Samsung Galaxy A51 și A71, noi terminale 5G

Samsung a dezvăluit ieri noile smartphone-uri Galaxy A71 și Galaxy A51, adăugând conectivitate 5G și îmbunătățind inovațiile esențiale pentru seria Galaxy A....

Samsung va rezolva problema de funcționare a senzorului de amprentă din Galaxy S10

Samsung a recunoscut că Galaxy S10 poate avea probleme cu scanerul de amprente din ecran. Povestea a început săptămâna trecută, când unul...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!