Vodafone se pregătește să preia UPC

Reprezentanții Vodafone și ai UPC vor da detalii marți, 2 aprilie, în fața Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) cu privire la modificarea de acționariat care ar urma să aibă loc în urma tranzacției, dacă va fi aprobată de Comisia Europeană, au precizat pentru HotNews.ro oficiali ai CNA și ai Vodafone.

Vânzarea UPC către Vodafone în România rămâne să se finalizeze la mijlocul acestui an, sub condiția unui aviz pozitiv din partea Executivului European.

Contactați de HotNews.ro și oficialii Vodafone au precizat că este vorba despre tranzacția prin care ar urma să preia UPC, dar că totul este sub condiția unui aviz pozitiv din partea Comisiei Europene.

Grupul Liberty Global, care deține UPC România, a anunțat, în luna februarie din acest an, că vânzarea operațiunilor din România, Ungaria și Cehia rămân să se finalizeze la mijlocul acestui an, în condițiile în care Comisia Europeană a deschis o investigație aprofundată asupra implicațiilor achiziționării acestor operațiuni.

Finalizarea tranzacției este condiționată de obținerea acordului din partea autorităților de reglementare, estimată pentru prima jumătate a anului 2019.

UPC România pentru HotNews.ro: „Am notificat CNA pentru a obține acordul prealabil cu privire la viitorul transfer de actiuni către Vodafone, parte a înțelegerii semnate în luna mai a anului trecut între Vodafone Group și Liberty Global. Acordul prealabil al Consiliului este solicitat având în vedere calitatea de radiodifuzor al UPC Romania pentru canalul TV „INFO” și este solicitat sub condiția aprobării tranzacției de către Comisia Europeană și sub condiția finalizării tranzacției între Liberty Global și Vodafone Group.
În conformitate cu prevederile din legea audiovizualului, orice companie care furnizează servicii media audiovizuale, așa cum este și canalul TV “INFO”, este obligată să solicite acordul prealabil al Consiliului Național al Audiovizualului cu privire la schimbările care vor apărea în structura acționariatului. Aceasta procedura este o procedura administrativa prealabila, acordul Consiliului producându-și efecte doar după aprobarea Comisiei Europene și după finalizarea tranzacției.”

More from author

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

Bucureşti, primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G...

Samsung Galaxy A51 și A71, noi terminale 5G

Samsung a dezvăluit ieri noile smartphone-uri Galaxy A71 și Galaxy A51, adăugând conectivitate 5G și îmbunătățind inovațiile esențiale pentru seria Galaxy A....

Samsung va rezolva problema de funcționare a senzorului de amprentă din Galaxy S10

Samsung a recunoscut că Galaxy S10 poate avea probleme cu scanerul de amprente din ecran. Povestea a început săptămâna trecută, când unul...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!