Un nou Picasso?Ai-Da robotul artist

Pot roboții să fie creativi? Aidan Meller, proprietarul unei galerii britanice, speră să răspundă la această întrebare cu ajutat de robotul artist Ai-Da, despre care producătorii spun că poate desena din vedere cu un creion în mâna sa bionică.

Meller supraveghează etapele finale ale construcției robotului de către inginerii de la Engineered Arts din Cornwall.

REUTERS/Matthew Stock

Camerele din cei doi ochi recunosc trăsăturile umane – realizează contact vizul și vă urmărește prin cameră imitând ceea ce faceți. Când vă apropiați prea mult de ea se întoarce, clipind, ca și cum ar fi speriată.

 

Numită după britanica Ada Lovelace, producătorii lui Ai-Da spun că va avea un corp „RoboThespian” cu mișcări expresive și va vorbi și va putea răspunde la întrebări.

REUTERS/Matthew Stock

„Existența AI (inteligența artificială) permite robotului să urmărească chipurile pentru a recunoaște caracteristicile faciale și pentru a-ți imita expresia”, a declarat Marcus Hold, inginer proiectant la Engineered Arts.

 

Producătorii lui Ai-Da folosesc tehnologia robotului „Mesmer” pentru capul ei și, odată terminată, va avea o înfățișare mixtă cu părul întunecat lung, pielea siliconică și dinții și gingiile imprimate 3D.

Ai-Da va prezenta o expoziție inaugurală „Future Unsecured” în luna mai la Universitatea din Oxford, iar schițele ei vor fi prezentate la Londra în noiembrie.

More from author

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

Bucureşti, primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G...

Samsung Galaxy A51 și A71, noi terminale 5G

Samsung a dezvăluit ieri noile smartphone-uri Galaxy A71 și Galaxy A51, adăugând conectivitate 5G și îmbunătățind inovațiile esențiale pentru seria Galaxy A....

Samsung va rezolva problema de funcționare a senzorului de amprentă din Galaxy S10

Samsung a recunoscut că Galaxy S10 poate avea probleme cu scanerul de amprente din ecran. Povestea a început săptămâna trecută, când unul...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!