Norvegia:Tunel plutitor?

 

Mai mult de 1.000 de golfuri maritime se întind pe coasta de vest a țării scandinave, care găzduiește o treime din populația țării de 5,3 milioane. 

Pentru a face o călătorie de 1.100 de kilometri între orașul sudic Kristiansand și Trondheim, în nord, prin coasta de vest, de exemplu, durează în prezent 21 de ore și necesită șapte treceri de feribot.

Guvernul norvegian intenționează să reducă la jumătate acest timp, cu un proiect de infrastructură de 40 de miliarde de dolari, pentru a face ruta fără feribot.

Planul include poduri și cel mai adânc și mai lung tunel de rocă din lume – forat prin roca de bază, sub fundul mării – la o adâncime de 392 de metri și lung de 27 de kilometri.

Dar cel mai ambițios proiect este dezvoltarea tunelurilor plutitoare submersibile care stau la o adâncime în jur de 30 de metri.

Dacă ar reuși, Norvegia ar putea câștiga o cursă globală împotriva unor țări, inclusiv China, Coreea de Sud și Italia, care cercetează proiecte similare. Administrația Norvegiană a Drumurilor Publice (NPRA), organismul guvernamental responsabil de proiect, își propune să finalizeze construcția până în 2050.

More from author

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

Bucureşti, primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G...

Samsung Galaxy A51 și A71, noi terminale 5G

Samsung a dezvăluit ieri noile smartphone-uri Galaxy A71 și Galaxy A51, adăugând conectivitate 5G și îmbunătățind inovațiile esențiale pentru seria Galaxy A....

Samsung va rezolva problema de funcționare a senzorului de amprentă din Galaxy S10

Samsung a recunoscut că Galaxy S10 poate avea probleme cu scanerul de amprente din ecran. Povestea a început săptămâna trecută, când unul...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!