Tot ce trebuie să știi despre Android 10

0
544

Android 10 a fost lansat oficial și va fi disponibil tuturor în funcție de producătorul și modelul telefonului.

Dezvoltatorii declară că Android 10 a fost realizat în jurul a trei teme: suport pentru telefoane pliabile și 5G, pune accent pe confidențialitate și securitate și extinde controlul asupra dispozitivelor digitale astfel încât persoanele și familiile să găsească un echilibru mai bun cu tehnologia. 

Ce este nou în Android 10?

Live Caption (Subtitrare live)

Live Caption subtitrează automat media care se redă pe dispozitivele utilizatorilor, de la videoclipuri la podcast-uri și mesaje audio, în orice aplicație.

Live Caption este disponibil pe dispozitivele Pixel în această toamnă și în viitor pe dispozitivele cu Android 10.

Smart Reply (Răspuns inteligent)

Android 10 folosește ML(machine learning) pentru a sugera acțiuni contextuale în notificări, cum ar fi răspunsuri inteligente pentru mesaje sau deschiderea unei hărți pentru o adresă din notificare.  Puteți chiar să generați propriile sugestii.

Răspunsul inteligent poate sugera acțiuni bazate pe conținutul notificărilor.

Dark theme (Mod întunecat)

Android 10 adaugă o temă întunecată la nivel de sistem care este ideală pentru lumină redusă și ajută la economisirea bateriei.

Android 10 Mod întunecat

Gesture navigation (Navigare prin gesturi)

Android 10 introduce un mod de navigare complet gestual care elimină zona barei de navigare și permite aplicațiilor să utilizeze ecranul complet pentru a oferi experiențe mai bogate.

Navigare prin gesturi

Securitate și Confidențialitate

Utilizatorii au mai mult control asupra datelor de locație printr-o nouă opțiune – acum pot permite unei aplicații să acceseze locația doar în timp ce aplicația este în realitate folosită (rulând în prim-plan).

Aplicațiile nu mai pot accesa identificatori de dispozitiv, care ar putea fi folosiți pentru urmărire, inclusiv IMEI-ul dispozitivului, numărul de serie și identificatori similari.

Adresa MAC a dispozitivului este de asemenea randomizată atunci când este conectată la rețele Wi-Fi în mod implicit.

Toate dispozitivele compatibile care se lansează cu Android 10 trebuie să cripteze datele utilizatorului și pentru a face acest lucru mai eficient Android 10 include Adiantum, un nou mod de criptare.

Family link 

Cu ajutorul aplicației Family Link, puteți stabili reguli de utilizare a mediului digital pentru copilul sau adolescentul dvs. pentru a-l îndruma când învață, se joacă și explorează online.

Gestionați aplicațiile copilului

Acestea sunt doar câteva din noutățile cu care vine Android 10. Are funcții noi de la camera dvs. până la setările dvs. 

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here