Tesla va dezvălui SUV-ul său crossover Model Y pe 14 martie, în cadrul unui eveniment la studioul de design al companiei din Los Angeles, a anunțat duminică CEO-ul Elon Musk. Noua masina electrica va fi cea de-a cincea a companiei Tesla de la înființarea companiei în 2003.

Urmărește LIVE lansarea Tesla Model Y

Modelul Y va împărți aproximativ 75% din piesele sale cu modelul 3, care este în prezent mașina cea mai accesibilă a lui Tesla. Musk a spus că modelul Y va fi cu aproximativ 10% mai mare, va costa cu aproximativ 10% mai mult și va avea o distanță maximă mai mică decât modelul 3. Modelul Y nu va avea uși „Falcon Wing” care se găsesc pe SUV-ul mai mare al lui Tesla, Modelul X. (Musk a sugerat anterior că ar putea.)

Mai multe detalii privind specificațiile și prețurile vor fi dezvăluite la eveniment, în conformitate cu Musk, iar Tesla va oferi plimbări de probă, ceea ce înseamnă că compania are probabil câteva prototipuri de pre-producție deja terminate. Musk a declarat, tot duminică, că Tesla va dezvălui camioneta electrică „mai târziu în acest an”.

Tesla va construi modelul Y la gigafactory-ul companiei din afara orașului Reno, Nevada, iar vehiculul ar trebui să intre în producția de volum în 2020. Tesla intenționează, de asemenea, să facă Model Ys la gigafactory-ul din Shanghai, China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here