Fagship-ul celor de la Samsung, Galaxy S10, necesită să fiți puțin atent atunci când vine vorba de configurarea securității, la utilizarea funcției recunoaștere facială.

În acest moment, puteți să-l păcăliți cu un videoclip despre tine care a fost redat pe un alt telefon sau chiar o fotografie. În cel puțin un caz, chiar și frații au reușit să-l păcălească.

Atât The Verge, cât și Lewis Hilsenteger (Unbox Therapy) au reușit să păcălească tehnologia de recunoaștere a feței a lui Galaxy S10 cu un videoclip redat pe un alt telefon.

În cazul celor din urmă, este folosit în mod intenționat un dispozitiv plin cu amprente și praf etc., la numai câțiva centimetri distanță.

Ar fi trebuit să existe destule indicii acolo – distanța focalizată, rezoluția suficientă pentru a vedea detaliile nivelului pixelilor, caracteristicile statice suprapuse – pentru a arăta că ceva nu este în ordine, dar Galaxu S10 nu a dat atenție la astfel de detalii.

Magazinul italian de tehnologie SmartWorld a reușit să-l păcălească și cu o imagine statică.

Implicit, Galaxy S10 permite setarea „recunoaștere mai rapidă” pentru deblocarea prin recunoașterea feței, care afirmă în mod explicit că scade securitatea pentru o mai mare ușurință, așa că probabil în cele mai multe dintre aceste cazuri funcția era activă (Update: Oamenii de la SmartWorld informează că setarea este dezactivată în testele lor cu fotografia.)

În concluzie dacă aveți un telefon din seria Samsung Galaxy S10 și utilizați recunoașterea facială pentru deblocare, e bine să dezactivați „recunoaștere mai rapidă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here