Rusia dezvoltă un „iaht spațial” turistic fără pilot

Rusia dezvoltă un „iaht spațial” capabil să decoleze de pe aerodromurile obișnuite pentru a oferi turiștilor o plimbare pe orbita Pământului, a declarat pentru agenţia oficială rusă de presă Sputnik un proiectant şef în cadrul companiei ruse de aviaţie şi tehnologii spaţiale NPO.

„Avem ocazia să aterizăm pe orice aerodrom, dispozitivul aterizează ca un avion … Acum calculăm timpul optim pentru călătoria în spațiu, o traiectorie de zbor confortabilă, deoarece experiența arată că oamenii nu trebuie să fie în condiții de gravitate zero pentru pentru perioade mai lungi de 10 minute „, a spus Begak.

Dezvoltarea unei nave spațiale suborbitale fără pilot numită Selena Space Yacht a început acum doi ani, a remarcat el.

Conform ideii designerului, vehiculul va intra în spațiu la o viteză maximă de 3.5 mph (2.685 mile pe oră) până la o înălțime de 120-140 kilometri și va reveni în atmosferă la o viteză de 0.85 mach.

Se vor crea trei „iahturi spațiale”, cu câte șase scaune pentru pasageri și câte un scaun pentru pilot. În ciuda faptului că nava spațială va fi fără pilot, pilotul va fi în continuare prezent pentru confortul pasagerilor.

Costul zborului cu „iahtul spațial” va fi de aproximativ 200.000 dolari – 300.000 dolari de persoană, primele zboruri ar putea începe în 5 ani, a adăugat el.

More from author

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

Bucureşti, primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G...

Samsung Galaxy A51 și A71, noi terminale 5G

Samsung a dezvăluit ieri noile smartphone-uri Galaxy A71 și Galaxy A51, adăugând conectivitate 5G și îmbunătățind inovațiile esențiale pentru seria Galaxy A....

Samsung va rezolva problema de funcționare a senzorului de amprentă din Galaxy S10

Samsung a recunoscut că Galaxy S10 poate avea probleme cu scanerul de amprente din ecran. Povestea a început săptămâna trecută, când unul...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!