Rusia dezvoltă un „iaht spațial” capabil să decoleze de pe aerodromurile obișnuite pentru a oferi turiștilor o plimbare pe orbita Pământului, a declarat pentru agenţia oficială rusă de presă Sputnik un proiectant şef în cadrul companiei ruse de aviaţie şi tehnologii spaţiale NPO.

„Avem ocazia să aterizăm pe orice aerodrom, dispozitivul aterizează ca un avion … Acum calculăm timpul optim pentru călătoria în spațiu, o traiectorie de zbor confortabilă, deoarece experiența arată că oamenii nu trebuie să fie în condiții de gravitate zero pentru pentru perioade mai lungi de 10 minute „, a spus Begak.

Dezvoltarea unei nave spațiale suborbitale fără pilot numită Selena Space Yacht a început acum doi ani, a remarcat el.

Conform ideii designerului, vehiculul va intra în spațiu la o viteză maximă de 3.5 mph (2.685 mile pe oră) până la o înălțime de 120-140 kilometri și va reveni în atmosferă la o viteză de 0.85 mach.

Se vor crea trei „iahturi spațiale”, cu câte șase scaune pentru pasageri și câte un scaun pentru pilot. În ciuda faptului că nava spațială va fi fără pilot, pilotul va fi în continuare prezent pentru confortul pasagerilor.

Costul zborului cu „iahtul spațial” va fi de aproximativ 200.000 dolari – 300.000 dolari de persoană, primele zboruri ar putea începe în 5 ani, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here