Qualcomm pierde lupta cu Apple

În ultimele zile s-au luat mai multe decizii judecătorești în lupta dintre Apple și Qualcomm, cea din urmă ieșind în pierdere.

Ieri cei de la Qualcomm au câștigat o bătălie, obligând Apple la plata a 1,41 $ pentru fiecare iPhone vândut după iulie 2017 (aproximativ 31 milioane dolari). Se pare că au pierdut războiul cu Apple ținând cont că o altă decizie îi obligă să plătească aproape 1 miliard de dolari către Apple.

Un calcul simplu ne spune că Qualcomm mai are de plătit diferența, aproape 969 de milioane de dolari.

Judecătorul Gonzalo Curiel, de la Curtea Districtuală din California, a decis joi că Qualcomm, cel mai mare furnizor de cip-uri de telefonie mobilă din lume, a fost obligat să plătească aproape 1 miliard de dolari către Apple, care de ani de zile a folosit chip-uri de modem Qualcomm ca să conectați dispozitivele iPhone la rețelele de date wireless.

Într-un proces intentat acum doi ani, Apple a dat în judecată Qualcomm, susținând că furnizorul de cip-uri a încălcat acordul de cooperare prin faptul că nu a plătit aproape 1 miliard de dolari în drepturi de autor din brevete.

Cele 31 de milioane de dolari acordate Qualcomm acoperă trei brevete. Unul permite unui telefon să se conecteze la internet de îndată ce este încărcat. Altele ajută la conservarea cantității de energie a bateriei consumate de procesorul grafic în timpul utilizării, iar cel de-al treilea acoperă modul în care traficul rulează între procesorul de aplicație și modemul de pe un receptor.

Așa cum ați putea să vă imaginați, Qualcomm a fost mulțumită de decizia juriului, în timp ce Apple a declarat că a fost dezamăgită de aceasta.

Lupta între Apple și Qualcomm continuă, mai au încă o serie de bătălii în instanță. De exemplu, luna viitoare va începe un proces în San Diego, care se va ocupa de redevențe de miliarde de dolari.

More from author

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

Bucureşti, primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G...

Samsung Galaxy A51 și A71, noi terminale 5G

Samsung a dezvăluit ieri noile smartphone-uri Galaxy A71 și Galaxy A51, adăugând conectivitate 5G și îmbunătățind inovațiile esențiale pentru seria Galaxy A....

Samsung va rezolva problema de funcționare a senzorului de amprentă din Galaxy S10

Samsung a recunoscut că Galaxy S10 poate avea probleme cu scanerul de amprente din ecran. Povestea a început săptămâna trecută, când unul...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!