O echipă de tineri din București se pregătesc să pună bazele unei academii de formare programatori ce se adresează, în principal, orașelor din afara Bucureștiului, ce sunt în curs de dezvoltare. Proiectul, denumit „Te fac programator”, și-a propus să sintetizeze curricula academică într-un mod în care și oameni fără pregătire în domeniu să poată începe o carieră în domeniul IT. Se vor folosi principii de învățare moderne și interactive, adaptate societății curente.

  Academia va debuta pe data de 29 iunie, iar primul oraș în care se va implementa este Pitești, județul Argeș, o zonă de interes tot mai mare și pentru companiile din domeniu. Unul dintre fondatorii proiectului, Laur Neagu, doctorand în știința calculatoarelor, ne-a declarat: „Deși în capitală sunt alternative la a începe studiul programării, ei bine pentru orașele de provincie opțiunile sunt limitate. Noi venim cu un aer nou, tineresc, dar informat, cu un mix de talent din zona academică, zona de cercetare și totodata zona de business, cea cerută de piața muncii, și ne propunem să ridicăm nivelul de conștientizare al importanței programării la nivel național. Vrem să fim cei care educă societatea pentru digital, de care ne ciocnim tot mai des zi de zi.”

    Proiectul Te fac programator are ca produs principal conceptul „Devin Programator”, ce este împărțit în 4 module a câte 3 luni, fiecare modul completând câteva noi piese de puzzle din imaginea de ansamblu pe care trebuie să o aibă un programator. Nu sunt necesare cunoștințe anterioare în domeniu, ci doar multă ambiție și dorință de a face această schimbare. Costul cursului este de 400 de lei pe lună care include 16 ore de pregătire intensive lunar, în fiecare sâmbătă, în primă fază (și va include teorie, practică, posibilitate de lucru extra acasă cu feeback constant din partea tutorelui). 

    Detalii suplimentare și înscrieri se fac pe site-ul https://te-fac-programator.ro/, sau la numărul de telefon 0729090168.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here