Situat la cel mai sudic punct al coastei norvegiene a Norvegiei, primul restaurant subacvatic din Europa a fost deschis, denumit în mod corespunzător Under. Și nu este doar un restaurant.

Proiectat de firma norvegiană Snøhetta, este o prismă dreptunghiulară de 34 de metri ușor scufundată la cinci metri sub mare. Serios, arata ca un naufragiu modernist.

Restaurant subacvatic
Restaurant subacvatic

Chiar la sfârșitul monolitului, așezat pe fundul mării, există o fereastră de 11 metri, de la nivelul podelei până în tavan, care le permite celor de la 35-40 de mese să verifice orice acțiune subacvatică.

Potrivit echipei de design, municipalitatea Lindesnes, unde se află restaurantul, este cunoscută pentru condițiile sale meteo dificile, în schimbare rapidă – imaginați-vă stând la mese în timpul unei furtuni.

Mese restaurant subacvatic
Mese restaurant subacvatic

Potrivit echipei de proiectare, structura de beton se va adapta în cele din urmă la mediul său subacvatic, ca un recif artificial pentru fauna marina – bucătăria va putea chiar să recolteze ingrediente din clădirea însăși.Doriți să rezervați o masă? Cel mai apropiat aeroport este Kjevik, Kristiansand, care este la 85 de kilometri de restaurant. Dar lista sa de așteptare merge până în septembrie, iar prețul unui menu este de 266 dolari de persoană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here