În 1922, un băiat de 14 ani din Toronto, Canada, a primit prima injecție cu insulină pentru a trata diabetul care-i amenința viața. 

În același an, cercetatorii au început să testeze formule de insulină orala, sperând să scutească persoanele cu diabet zaharat de injecția zilnică.

Traverso, o companie de biotehnologie din Ierusalim, testează capsule de insulină care conțin componente care o protejează de proteina de acizi digestivi și enzime și promovează absorbția în intestinul subțire.

Ei au dezvoltat o pastilă goală cu un capăt aplatizat. Forma, împreună cu centrul de masă al capsulei în apropierea capătului plat, asigură că pilula se auto-absoarbe în stomac, cu suprafața plană îndreptată spre mucoasa stomacului. 

În interior, la capătul plat al pilulei, care este fabricată din zahăr, se așează un arc mic, tensionat, acoperit cu un ac realizat din insulină solidă. În stomacul umed, zahărul începe să se dizolve, permițând în cele din urmă arcului să înfigă acul de insulină în stratul exterior al stomacului, unde se dizolvă și intră în sânge.

Echipa trebuie să se asigure că crearea unor perforații chiar mici în stomac nu reprezintă probleme de sănătate pe termen lung pentru pacienți și că proteinele sau bacteriile nedorite nu își pot pătrunde alături de insulină.

Rani Therapeutics se ocupă de un alt sistem ingenios. În loc de arc, pastilele lui Rani folosesc o reacție chimică declanșată de pH-ul intestinului subțire pentru a genera dioxidul de carbon care umflă un balon mic. Balonul presează un acul cu medicament prin mucoasa intestinală.

Ar putea dura ani de zile pînă aceste tehnologii finalizează studiile de siguranță și eficacitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here