Pilulele înarmate cu ace mici pot injecta insulină

În 1922, un băiat de 14 ani din Toronto, Canada, a primit prima injecție cu insulină pentru a trata diabetul care-i amenința viața. 

În același an, cercetatorii au început să testeze formule de insulină orala, sperând să scutească persoanele cu diabet zaharat de injecția zilnică.

Traverso, o companie de biotehnologie din Ierusalim, testează capsule de insulină care conțin componente care o protejează de proteina de acizi digestivi și enzime și promovează absorbția în intestinul subțire.

Ei au dezvoltat o pastilă goală cu un capăt aplatizat. Forma, împreună cu centrul de masă al capsulei în apropierea capătului plat, asigură că pilula se auto-absoarbe în stomac, cu suprafața plană îndreptată spre mucoasa stomacului. 

În interior, la capătul plat al pilulei, care este fabricată din zahăr, se așează un arc mic, tensionat, acoperit cu un ac realizat din insulină solidă. În stomacul umed, zahărul începe să se dizolve, permițând în cele din urmă arcului să înfigă acul de insulină în stratul exterior al stomacului, unde se dizolvă și intră în sânge.

Echipa trebuie să se asigure că crearea unor perforații chiar mici în stomac nu reprezintă probleme de sănătate pe termen lung pentru pacienți și că proteinele sau bacteriile nedorite nu își pot pătrunde alături de insulină.

Rani Therapeutics se ocupă de un alt sistem ingenios. În loc de arc, pastilele lui Rani folosesc o reacție chimică declanșată de pH-ul intestinului subțire pentru a genera dioxidul de carbon care umflă un balon mic. Balonul presează un acul cu medicament prin mucoasa intestinală.

Ar putea dura ani de zile pînă aceste tehnologii finalizează studiile de siguranță și eficacitate.

More from author

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

Bucureşti, primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G...

Samsung Galaxy A51 și A71, noi terminale 5G

Samsung a dezvăluit ieri noile smartphone-uri Galaxy A71 și Galaxy A51, adăugând conectivitate 5G și îmbunătățind inovațiile esențiale pentru seria Galaxy A....

Samsung va rezolva problema de funcționare a senzorului de amprentă din Galaxy S10

Samsung a recunoscut că Galaxy S10 poate avea probleme cu scanerul de amprente din ecran. Povestea a început săptămâna trecută, când unul...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!