În cea mai recentă actualizare a browserului mobil, Opera a adăugat un serviciu VPN integrat, care este gratuit, nelimitat și nu necesită conectarea sau crearea unui cont.

Pe măsură ce consumatorii și companiile au devenit mai preocupați de confidențialitatea acestora, utilizarea serviciilor VPN (Virtual Private Network) a crescut la peste 650 de milioane de oameni din întreaga lume, potrivit estimării GlobalWebIndex.

Cu toate acestea, aceasta nu este prima dată când Opera a experimentat VPN-uri. Compania a lansat propria aplicație VPN standalone pentru Android și iOS în 2016, denumită Opera VPN, și apoi a adăugat capabilități VPN în browser-ul său de desktop imediat după aceea.

VPN-ul încorporat în Opera va fi în întregime gratuit, iar compania nu va încerca să genereze venituri din serviciul respectiv, potrivit vicepreședintelui companiei de marketing, Jan Standal, care a explicat acest lucru companiei VentureBeat, spunând:

„Serviciul este oferit pe deplin gratuit ca o caracteristică unică pentru îmbunătățirea confidențialității și securității. Opera generează bani din alte mecanisme independente și, spre deosebire de alte servicii VPN, Opera nu depinde de generarea de bani prin serviciul VPN al browserului „

Cea mai recentă versiune de Opera, care include serviciul VPN încorporat, este acum disponibilă în Magazin Play și utilizatorii care au decis să încerce pot alege un server dintr-o serie de locații pentru a naviga pe internet în siguranță utilizând Criptare pe 256 de biți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here