Cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv au reușit să printeze cu succes prima inimă 3D care utilizează celule și materiale biologice de la un pacient.

Descoperirea medicală, care a fost publicată în Advanced Science, au reușit să producă o inimă întreagă, completată cu celule, vase de sânge, ventricule și camere – o îmbunătățire semnificativă față de încercările anterioare care au imprimat numai țesuturi simple fără vase.

Procesul de creare al inimii a început cu o biopsie a țesutului gras luat de la pacienți. Materialul celular din țesuturi a fost folosit ca „cerneală” pentru imprimare. Acest lucru a permis cercetătorilor să creeze modele complexe de țesut inclusiv patch-uri cardiace și în cele din urma o inima întreagă.

Trebuie remarcat că inima nu este foarte mare – este vorba doar de mărimea inimii unui iepure. Dar tehnologia care a făcut posibil acest lucru ar putea duce în cele din urmă la producerea unui organ de dimensiuni umane.

În prezent, inimile se pot contracta, dar cercetătorii planifică să cultive inimile imprimate 3D și să le învețe cum să funcționeze ca o afacere reală. Odată ce acest proces este complet, ei vor încerca să le transplanteze în animale.

Cercetătorii lucrează de ani de zile pe țesuturile tipărite 3D, cu scopul de a crea organe funcționale pentru transplant. Cercetătorii implicați în proiectul inimii de la Universitatea din Tel Aviv au susținut că, în decurs de 10 ani, imprimantele de organe ar putea fi disponibile în spitale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here