Oamenii de știință construiesc o piele electronică auto-vindecabilă

Meduzele – o pată transparentă, gelatinoasă care umple oceanele lumii – nu pare, în mod inerent, o creatură care să inspire o piele electronică.

Dar nu spune asta oamenilor de știință de la Universitatea Națională din Singapore. Ei au fost inspirați de nevertebratele umile și transparente pentru a-și construi ultima creație: o piele electronică auto-vindecătoare, extensibilă și sensibilă la atingere, care ar putea fi utilizată pentru a dezvolta roboți moi și diferite interfețe de comunicare om-mașină.

„Ne-am intrebat cum am putea face un material artificial care ar putea imita natura rezistenta la apa de meduze si totusi sa fie sensibil la atingere”, a declarat Benjamin Tee, cercetător principal al studiului, într-un comunicat de presa.

Detaliile noii creații ale lui Tee au fost publicate în Nature Electronics în data de 15 februarie. „Pielea electronică, acvatică, elastică, auto-vindecătoare, asemănătoare gelului” este denumită GLASSES, pe scurt.

Prin amestecarea unui plastic elastic cu un lichid ionic bogat în fluor într-un gel, Tee și echipa sa de cercetare au creat o piele transparentă capabilă să se auto-vindece și să funcționeze în medii umede, ceea ce gelurile anterioare – cum ar fi hidrogelurile folosite în ingineria tisulară – nu au putut să facă.

Și materialul este de asemenea conductiv, ceea ce înseamnă că poate răspunde atingerii, întinderii și tensionării. Aceste forțe modifică proprietățile electrice ale pielii și prin măsurarea acestor modificări, pielea ar putea deveni o modalitate viabilă de a crea diferiți senzori care ar răspunde la atingere.

More from author

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

Bucureşti, primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G...

Samsung Galaxy A51 și A71, noi terminale 5G

Samsung a dezvăluit ieri noile smartphone-uri Galaxy A71 și Galaxy A51, adăugând conectivitate 5G și îmbunătățind inovațiile esențiale pentru seria Galaxy A....

Samsung va rezolva problema de funcționare a senzorului de amprentă din Galaxy S10

Samsung a recunoscut că Galaxy S10 poate avea probleme cu scanerul de amprente din ecran. Povestea a început săptămâna trecută, când unul...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!