Noul port USB 3.2, care dublează viteza maximă a unei conexiuni USB la 20Gb/s, se va materializa probabil în cursul acestui an. În pregătirea pentru acest lucru, grupul de companii USB-IF, care împreună dezvoltă diversele specificații USB, a anunțat branding-ul și numirea pe care noua revizuire o va folosi și … este groaznic.

Denumirea USB 3.0 a fost destul de simplă. O conexiune USB 3.0 a rulat la 5Gb/s, iar conexiunile mai lente au fost USB 2 sau chiar USB 1.1. Noua rată de date de 5Gb/s a ​​fost denumită „SuperSpeed ​​USB”, urmând USB de mare viteză de 480Mb/s și viteza maximă de 12Mb/s la USB 1.1. Dar apoi USB 3.1 a venit, caracteristica sa nouă a fost dublarea ratei de date la 10Gb/s.

Cum ar fi fost logic?

Lucrul logic ar fi fost acela de a identifica dispozitivele existente de 5Gb/s ca „USB 3.0” și noile dispozitive de 10Gb/s ca „USB 3.1”. Dar nu asta a făcut USB-IF. Din motive care rămân greu de înțeles, sa luat decizia de a redenumi USB 3.0 cu 5Gb/s conexiuni 3.0 a devenit „USB 3.1 Gen 1”, cu conexiunile de 10Gb/s fiind „USB 3.1 Gen 2.” Branding-ul pentru consumatori este „SuperSpeed ​​USB 10Gbps”.

Ce înseamnă acest branding este că mulți producători spun că un dispozitiv acceptă „USB 3.1” chiar dacă este doar un dispozitiv „USB 3.1 Gen 1” care rulează la 5Gb/s. Între timp, alți producători utilizează „USB 3.0” pentru a denumi dispozitive de 5Gb/s și rezervă denumirea „USB 3.1” pentru componentele de 10Gb/s.

Noul port USB 3.2 dublează această confuzie. Dispozitivele de 5Gb/s sunt acum „USB 3.2 Gen 1.” Dispozitivele de 10Gb/s devin „USB 3.2 Gen 2.” și dispozitivele de 20Gb/s vor fi … „USB 3.2 Gen 2 × 2”. Deoarece funcționează prin rularea simultană a două conexiuni de 10 Gb pe perechi diferite de fire și este evident din aritmetică dacă ați numărat generațiile „1, 2, 2×2”. Branding-ul pentru consumatori este mai rezonabil „SuperSpeed ​​USB 20Gbps”.

Ce trebuie să reținem?

Important de reținut este că atunci cănd auzim de:

  • SuperSpeed USB portul are viteze până la 5Gbps
  • SuperSpeed USB 10Gbps portul are viteze până la 10Gbps
  • SuperSpeed USB 20Gbps portul are viteze până la 20Gbps

Acestea ar trebui să fie denumire utilizate de producători și de distribuitorii de echipamente.

Partea bună a acestui lucru este că noul port USB 3.2 ar putea însemna 5, 10 sau 20 Gbps. Puteți să pariați că vor exista producători care vor exploata acea confuzie ori de câte ori vor putea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here