Telescopul spațial Hubble a capturat aglomerări luminoase, strălucitoare, care se deplasează prin cosmos la aproximativ 1000 de ani lumină de la Pământ. Agenția spațială a numit aceste obiecte „smoking gun” urmele formării unei stele – deoarece stele noi exploatează cantități colosale de materie bogată în energie în spațiu, cunoscută sub numele de plasmă.

Văzute ca niște aglomerări efemere în albastrul viu al imaginii de mai jos, acestea sunt semnele indicative ale unui gaz bogat în energie sau al plasmei, care se ciocnește cu o adunare imensă de praf și gaze în spațiul adânc.

După cum spune NASA, aceste mase albastre sunt creații tranzitorii în cosmos, deoarece „ele dispar în eter în câteva zeci de mii de ani”.

IMAGE: ESA/HUBBLE/NASA/K. STAPELFELDT

Aceste aglomerate albastre se deplasează cu 150.000 mph în direcția stângă sus (din punctul nostru de vedere, oricum). În total, există cinci dintre aceste aglomerări fantomatice, care se mișcă prin spațiu.

NASA nu identifică însăși noua stea, numită SVS 13, poate pentru că este ascunsă de nori groși de materie cosmică.

Această adunare de praf și gaz face parte dintr-o nebuloasă îndepărtată, sunt adesea rămășițele stelelor explodate care se învârt prin infinitul spațiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here