Microsoft a lansat un patch care va avertiza utilizatorii Windows 7 că actualizările de securitate se vor termina în curând.

Patch-ul a lansat miercuri avertizarea utilizatorilor cu privire la termenul iminent, 14 ianuarie 2020, când gigantul software nu va mai pune în aplicare soluții pentru vulnerabilitățile de securitate. Termenul vine la 10 ani după ce Windows 7 a debutat pentru prima dată în 2009, mai mult de o jumătate de deceniu înainte de introducerea ultimului sistem de operare Microsoft Windows 10.

Citește și Suportul pentru Windows 7 se încheie…

Mișcarea companiei Microsoft de a înceta sa difuzeze actualizări de securitate face parte din efortul continuu al companiei de a impinge utilizatorii către ultimul sau software, care se bazează pe o securitate mai mare și îmbunătățiri pentru a atenua atacurile.

Începând cu data de 18 aprilie, utilizatorii de pe Windows 7 vor începe să primească avertismente despre întreruperea suportului.

Windows 7 încă mai este instalat pe aproximativ 40% din piața desktop, potrivit Net Applications. 

Întreprinderile din întreaga lume au opțiunea de a plăti actualizări de securitate extinse până în 2023.

De ani de zile, Microsoft a permis utilizatorilor Windows 7 să facă upgrade la Windows 10 gratuit pentru a încerca să încurajeze creșterea și upgrade-urile. Odată ce aceste stimulente au dispărut, mulți dintre aceștia nu vor mai beneficia de actualizări de securitate, ceea ce va pune datele și sistemele de afaceri în pericol de cyberattack.

Succesorul Windows 7, Windows 8, va continua să primească actualizări până la data de 10 ianuarie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here