Huawei este atacat din toate părțile, și chiar dacă compania chineză pare să fi fost înconjurată, are încă voința de a lupta. Huawei a dat în judecată recent Statele Unite, ca mijloc de combatere a unei interdicții care împiedică achiziționarea și utilizarea echipamentului său de telecomunicații de către instituțiile guvernamentale.

Aceeași interdicție se aplică și antreprenorilor majori din guvernul SUA, de a nu utiliza echipamente Huawei, o lovitură majoră pentru afacerile de telecomunicații locale ale companiei chineze. Deși lupta legală dintre Huawei și SUA este doar începutul, primul are totul pregătit în cazul unui rezultat negativ.

Executivul Huawei, Richard Yu, a declarat într-un interviu recent cu Die Welt (tradus în engleză) că firma sa are deja propriul său sistem de operare gata să înlocuiască Android și Windows.

South China Morning Post raportează că Huawei a început să lucreze la ecosistemul propriu cu șapte ani în urmă, ca urmare a unei investigații americane care viza și ZTE. Potrivit lui Yu, Huawei va continua să utilizeze sistemele de operare Google și Microsoft, însă dacă lupta juridică se intensifică, nu va ezita să treacă la propriul ecosistem.

Vestea proastă pentru fanii mărcii chineze este că nici măcar Huawei nu crede în succesul propriului ecosistem. Un purtător de cuvânt al Huawei a fost citat spunând că compania nu se așteaptă să utilizeze „sistemele sale de rezervă” și că nu vrea să le folosească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here