Huawei dă în judecată guvernul american

Compania chineză declară că procesul este o „ultimă soluție” după ce Washington-ul  consideră echipamentele Huawei ca fiind o amenințare la adresa securității.

Huawei a lansat cea mai recentă salvă în bătălia cu SUA, confirmând că a început un proces împotriva guvernului american privind interzicerea echipamentelor sale de telecomunicații.

Compania a făcut anunțul în cadrul unei conferințe de presă la sediul său din Shenzhen, China, joi, 7 martie 2019. Procesul a fost introdus în Curtea Districtuală din SUA în districtul de est din Texas (sediul său american este situat în Plano, Texas).

Vorbind despre acțiunea în justiție, vicepreședintele Huawei, Guo Ping, a declarat că Congresul SUA nu a prezentat „nicio probă” pentru interzicerea produselor și echipamentelor Huawei și și consideră decizia ca fiind „neconstituțională”.

„[Interzicerea] ne împiedică să servim clienții noștri din SUA, ne distruge reputația și ne privează de o oportunitate de a servi clienții din afara Statelor Unite”, a spus Guo. „Aceasta încalcă separarea principiilor puterii, frânează tradițiile juridice ale SUA și contravine însăși naturii Constituției Statelor Unite”.

„Huawei este pregătit să ia această acțiune legală ca pe o ultimă soluție.”

More from author

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

Bucureşti, primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G...

Samsung Galaxy A51 și A71, noi terminale 5G

Samsung a dezvăluit ieri noile smartphone-uri Galaxy A71 și Galaxy A51, adăugând conectivitate 5G și îmbunătățind inovațiile esențiale pentru seria Galaxy A....

Samsung va rezolva problema de funcționare a senzorului de amprentă din Galaxy S10

Samsung a recunoscut că Galaxy S10 poate avea probleme cu scanerul de amprente din ecran. Povestea a început săptămâna trecută, când unul...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!