Compania chineză declară că procesul este o „ultimă soluție” după ce Washington-ul  consideră echipamentele Huawei ca fiind o amenințare la adresa securității.

Huawei a lansat cea mai recentă salvă în bătălia cu SUA, confirmând că a început un proces împotriva guvernului american privind interzicerea echipamentelor sale de telecomunicații.

Compania a făcut anunțul în cadrul unei conferințe de presă la sediul său din Shenzhen, China, joi, 7 martie 2019. Procesul a fost introdus în Curtea Districtuală din SUA în districtul de est din Texas (sediul său american este situat în Plano, Texas).

Vorbind despre acțiunea în justiție, vicepreședintele Huawei, Guo Ping, a declarat că Congresul SUA nu a prezentat „nicio probă” pentru interzicerea produselor și echipamentelor Huawei și și consideră decizia ca fiind „neconstituțională”.

„[Interzicerea] ne împiedică să servim clienții noștri din SUA, ne distruge reputația și ne privează de o oportunitate de a servi clienții din afara Statelor Unite”, a spus Guo. „Aceasta încalcă separarea principiilor puterii, frânează tradițiile juridice ale SUA și contravine însăși naturii Constituției Statelor Unite”.

„Huawei este pregătit să ia această acțiune legală ca pe o ultimă soluție.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here