Compania Huawei acuzata de furt

Compania Huawei este acuzată în SUA pentru furt de secrete comerciale și fraudă.

Departamentul de Justiție al SUA susține că Huawei a furat secrete comerciale de la T-Mobile începând cu anul 2012. De asemenea, Huawei a oferit bonusuri angajaților care au furat informații confidențiale de la alte companii, în special compania americană T-Mobile.

În plus, un număr de patru inculpați, inclusiv Huawei și Chief Financial Officer Meng Wanzhou, au fost acuzați de fraudă financiară. Inculpații includ, de asemenea, afiliații Huawei SUA și Skycom.

„Acuzațiile dezvăluite astăzi afirmă în mod clar că Huawei a conspirat intenționat să fure proprietatea intelectuală a unei companii americane, în încercarea de a submina piața liberă și corectă la nivel mondial”, a declarat directorul FBI, Christopher Wray, într-o declarație.

Guvernul chinez și Huawei au declarat că mișcările ar putea avea ramificații, deoarece compania contribuie la tehnologiile wireless standard din industrie, cum ar fi 5G.

Atât SUA, cât și China se luptă pentru poziția de lider în următoarea generație de tehnologie celulară, care promite viteze mai mari și capacitatea de a manipula mai multe dispozitive conectate.

 

Recent Articles

Related Stories

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay on op - Ge the daily news in your inbox