Compania Huawei acuzata de furt

Compania Huawei este acuzată în SUA pentru furt de secrete comerciale și fraudă.

Departamentul de Justiție al SUA susține că Huawei a furat secrete comerciale de la T-Mobile începând cu anul 2012. De asemenea, Huawei a oferit bonusuri angajaților care au furat informații confidențiale de la alte companii, în special compania americană T-Mobile.

În plus, un număr de patru inculpați, inclusiv Huawei și Chief Financial Officer Meng Wanzhou, au fost acuzați de fraudă financiară. Inculpații includ, de asemenea, afiliații Huawei SUA și Skycom.

„Acuzațiile dezvăluite astăzi afirmă în mod clar că Huawei a conspirat intenționat să fure proprietatea intelectuală a unei companii americane, în încercarea de a submina piața liberă și corectă la nivel mondial”, a declarat directorul FBI, Christopher Wray, într-o declarație.

Guvernul chinez și Huawei au declarat că mișcările ar putea avea ramificații, deoarece compania contribuie la tehnologiile wireless standard din industrie, cum ar fi 5G.

Atât SUA, cât și China se luptă pentru poziția de lider în următoarea generație de tehnologie celulară, care promite viteze mai mari și capacitatea de a manipula mai multe dispozitive conectate.

 

More from author

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

Bucureşti, primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G...

Samsung Galaxy A51 și A71, noi terminale 5G

Samsung a dezvăluit ieri noile smartphone-uri Galaxy A71 și Galaxy A51, adăugând conectivitate 5G și îmbunătățind inovațiile esențiale pentru seria Galaxy A....

Samsung va rezolva problema de funcționare a senzorului de amprentă din Galaxy S10

Samsung a recunoscut că Galaxy S10 poate avea probleme cu scanerul de amprente din ecran. Povestea a început săptămâna trecută, când unul...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!