Hackerii ruși atacă grupuri de cercetare europene, spune Microsoft

Conform NewYork Times un grup de hackeri ruși, asociați cu serviciile de informații ruse, au vizat grupuri ale societății civile din Europa înainte de alegerile din mai, a declarat marți Microsoft.

Atacurile, dezvăluite de Microsoft într-o postare de pe blog, demonstrează răspândirea continuă a unei campanii online ample, menită să perturbe oponenții politici reali și potențiali ai președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Compania a declarat că a descoperit, că hackerii au vizat mai mult de 100 de conturi de e-mail la grupuri de dezvoltare și organizații neguvernamentale care lucrează pe probleme precum securitatea electorală, politica nucleară și relațiile externe.

Microsoft nu sa referit din ce țară provin atacurile, dar a acuzat un grup de hackeri numiți uneori Fancy Bear. Companiile de securitate online au identificat Fancy Bear ca un grup rusesc și se crede că este legat de serviciile de informații rusești.

Fancy Bear a fost implicat în hacking-ul din 2016 al Comitetului Național Democrat din Statele Unite, potrivit membrilor de partid și experților în securitate. Anul trecut, autoritățile americane au acuzat 12 ofițeri de informații ruși în legătură cu atacul informatic de la sediul partidului și cu campania prezidențială Clinton.

More from author

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

Bucureşti, primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G...

Samsung Galaxy A51 și A71, noi terminale 5G

Samsung a dezvăluit ieri noile smartphone-uri Galaxy A71 și Galaxy A51, adăugând conectivitate 5G și îmbunătățind inovațiile esențiale pentru seria Galaxy A....

Samsung va rezolva problema de funcționare a senzorului de amprentă din Galaxy S10

Samsung a recunoscut că Galaxy S10 poate avea probleme cu scanerul de amprente din ecran. Povestea a început săptămâna trecută, când unul...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!