Google va plăti Franței 965 de milioane de euro pentru evaziune fiscală

0
369

Google este una dintre cele mai mari companii americane, care face parte din holdingul Alfabet. Aceasta este una dintre cele mai scumpe companii din lume și primește profituri mari din activitățile sale și este, de asemenea, una dintre cele mai mari contribuabile. Cu toate acestea, atunci când obțineți venituri mari, există întotdeauna tentația de a obține și mai multe profituri și de a obține îmbogățirea prin evitarea impozitelor.

Așadar, parchetul financiar din Franța, în 2016, a acuzat Google de evaziune fiscală. Conform rezultatelor anchetei, s-a constatat că compania a plătit 1,6 miliarde de euro către vistieria franceză.

După câțiva ani de litigii, părțile au reușit să convină și să încheie un acord pe cale amiabilă. Conform condițiilor sale, Google s-a angajat să plătească o amendă de 500 de milioane de euro pentru încălcarea legilor fiscale, precum și să plătească 465 de milioane de euro pentru a achita impozitele primite de bugetul Franței. În total, gigantul va transfera 965 de milioane de euro către vistieria Franței.

Suma nu este fără precedent, iar pentru una dintre cele mai bogate companii din lume nu este insuportabilă. Dar în jurul gigantului de pe Internet, în Europa se creează un fundal extrem de negativ. Acordul pe cale amiabilă cu autoritățile franceze confirmă doar că compania nu este „corectă”.

Anterior, Google a fost acuzat că a încălcat legile antimonopolului din zona euro și concurența neloială. Drept urmare, Comisia Europeană a amendat compania 4,3 miliarde de euro.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here