Google Stadia: tot ce trebuie să știți despre serviciul de game-streaming

Imaginați-vă o lume în care nu aveți nevoie de hardware scump pentru a juca următoarea mare lansare – o lume în care tot ce trebuie să faceți este să deschideți browser-ul Chrome, să alegeți un joc pe care doriți să-l jucați și să îl porniți imediat fără a fi nevoie de o descărcare de lungă durată sau un patch surprinzător de mare.

Aceasta este ideea serviciului Google de „cloud gaming” (jocuri în nor), Stadia. De la fila Chrome la joc de 4K, 60fps, în cinci secunde. Nici o instalare. Google promite că puterea cloud computing a Google Stadia este echivalentă cu o consola care rulează la 10.7 GPU teraflops, adică mai mult decât PS4 Pro și Xbox One X combinate. Dacă Google va respecta această promisiune, atunci ar putea fi o schimbare majoră în industria jocurilor.

Mai degrabă decât să aveți nevoie de hardware de ultimă generație, Stadia vă permite să utilizați orice computer pe care îl aveți în jur pentru a juca jocuri video. Google se ocupă de toate ridicările grele de pe propriile servere, care pot procesa cea mai recentă versiune a jocului la rezoluții înalte și rate de cadre, îl codifică într-un flux și vă livrează fluxul prin internet.

La lansare Google promite că Stadia va rula pe desktop-uri, laptop-uri, tablete și smartphone-uri – fără a avea nevoie de o cutie hardware, în loc să ruleze pe centrul de date Google propriu.

Prezentarea Google Stadia la GDS 2019

Cum funcționează Google Stadia?

Atâta timp cât sunteți conectat(ă) la internet printr-o conexiune rapidă și stabilă și utilizați o versiune recentă de desktop a browserului Chrome, aveți setările necesare pentru a utiliza Stadia.

Redarea unui joc video pe Stadia este la fel de simplă precum deschiderea unei file noi în Chrome și accesarea paginii de pornire Stadia.com a serviciului, momentan indisponibil în România.

Pentru a testa am folosit un server proxy gratuit, click aici…

Google vă va cere să executați un test de conectare care verifică lățimea de bandă a internetului, latența dintre computer și servere și orice pierdere de date. Google necesită o rată de streaming de 15Mbps, o latență sub 40ms și o pierdere de date sub 5%. Cu aceste cerințe îndeplinite, veți fi gata să vă aruncați într-un joc.

Beta proiectului Project Stream a oferit Odiseea Crezului Assassin, care nu este decât un titlu exigent. Când ați lansat jocul pe fila Chrome, acesta ar merge pe ecran complet și va fi executat exact ca și cum ar fi fost lansat pe un computer de jocuri adecvat. Puteți juca cu o tastatură și mouse sau conectați un controler de joc și jucați astfel.

Controler Google
Controler Stadia de la Google

Prin proiectul Stream beta, singurul joc disponibil a fost Assassin’s Creed Odyssey. În timp ce acest lucru nu ne-a oferit prea multe idei despre ce jocuri Google va oferi în viitor, ne-a oferit o idee bună despre ce jocuri Google Stadia ar putea să le ofere.

Dacă serviciul poate rula Assassin’s Creed Odyssey la 1080p 60fps și Doom Eternal la 4K / 60fps, Stadia va fi capabil să joace o mulțime de jocuri la aceste setări. Alte titluri importante ar putea vedea cu ușurință suportul pentru serviciu.

Google a anunțat, de asemenea, lansarea Stadia Games and Entertainment. Acesta va fi o nouă ramură la Google, cu unicul scop de a crea jocuri exclusiv pentru platforma Google de streaming.

Ultima caracteristică pe care Google a dezvăluit-o a fost denumită State Share – adică abilitatea dvs. de a distribui oricare loc în aventura dvs. cu oricine printr-o legătură Google.

Dacă sunteți blocat, fie în joc dvs., fie în cel al prietenului dvs., integrarea Google Assistant vă va permite să accesați ghiduri și ghidare la cerere.

More from author

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

Bucureşti, primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G...

Samsung Galaxy A51 și A71, noi terminale 5G

Samsung a dezvăluit ieri noile smartphone-uri Galaxy A71 și Galaxy A51, adăugând conectivitate 5G și îmbunătățind inovațiile esențiale pentru seria Galaxy A....

Samsung va rezolva problema de funcționare a senzorului de amprentă din Galaxy S10

Samsung a recunoscut că Galaxy S10 poate avea probleme cu scanerul de amprente din ecran. Povestea a început săptămâna trecută, când unul...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!