Anul trecut, la Google I/O 2018, Google a prezentat un nou sistem de navigare în Google Maps care utilizează AR pentru a vă ghida.

Compania a vorbit mai întâi despre noua funcție în mai 2018, și în cele din urmă a început să testeze sistemul cu utilizatori reali, începând cu un mic grup de ghiduri locale.

Noul sistem de navigație folosește camera foto pentru a oferi direcții utilizând realitatea augmentată.

WSJ au testat noua funcție și, conform publicației, puteți deschide pur și simplu Maps, apăsați butonul Start AR și Google Maps vă va ghida folosind noul sistem.

Sistemul vă cere mai întâi să vă mișcați telefonul astfel încât acesta să poată determina exact unde vă aflați, și apoi vă oferă instrucțiuni pe baza acestor informații.

Puteți ține pur și simplu telefonul și Google Maps vă va oferi direcții în lumea reală, iar ideea este destul de mișto.

Dar, desigur, urmărirea telefonului în timp ce vă plimbați nu este cea mai sigură idee.

Astfel, această nouă funcție vă avertizează să vă puneți telefonul în jos și să verificați momentan direcțiile.

Noua funcție ajută de asemenea la salvarea bateriei telefonului, deoarece funcția pur și simplu trece la interfața obișnuită a hărții atunci când puneți telefonul în jos.

Noua navigație AR de pe Google Maps va fi un pas foarte important pentru navigare odată ce funcția este lansată pentru toată lumea.

Chiar dacă aplicația Google Maps și alte aplicații de navigare fac să fie incredibil de ușor să ajungeți undeva, este totuși incredibil de greu să aflați exact unde vă îndreptați, în special în noile orașe. Iar această nouă navigație bazată pe AR pare a fi foarte promițătoare în abordarea acestui fapt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here