Google Maps testează realitatea augmentată

Anul trecut, la Google I/O 2018, Google a prezentat un nou sistem de navigare în Google Maps care utilizează AR pentru a vă ghida.

Compania a vorbit mai întâi despre noua funcție în mai 2018, și în cele din urmă a început să testeze sistemul cu utilizatori reali, începând cu un mic grup de ghiduri locale.

Noul sistem de navigație folosește camera foto pentru a oferi direcții utilizând realitatea augmentată.

WSJ au testat noua funcție și, conform publicației, puteți deschide pur și simplu Maps, apăsați butonul Start AR și Google Maps vă va ghida folosind noul sistem.

Sistemul vă cere mai întâi să vă mișcați telefonul astfel încât acesta să poată determina exact unde vă aflați, și apoi vă oferă instrucțiuni pe baza acestor informații.

Puteți ține pur și simplu telefonul și Google Maps vă va oferi direcții în lumea reală, iar ideea este destul de mișto.

Dar, desigur, urmărirea telefonului în timp ce vă plimbați nu este cea mai sigură idee.

Astfel, această nouă funcție vă avertizează să vă puneți telefonul în jos și să verificați momentan direcțiile.

Noua funcție ajută de asemenea la salvarea bateriei telefonului, deoarece funcția pur și simplu trece la interfața obișnuită a hărții atunci când puneți telefonul în jos.

Noua navigație AR de pe Google Maps va fi un pas foarte important pentru navigare odată ce funcția este lansată pentru toată lumea.

Chiar dacă aplicația Google Maps și alte aplicații de navigare fac să fie incredibil de ușor să ajungeți undeva, este totuși incredibil de greu să aflați exact unde vă îndreptați, în special în noile orașe. Iar această nouă navigație bazată pe AR pare a fi foarte promițătoare în abordarea acestui fapt.

More from author

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

Bucureşti, primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G...

Samsung Galaxy A51 și A71, noi terminale 5G

Samsung a dezvăluit ieri noile smartphone-uri Galaxy A71 și Galaxy A51, adăugând conectivitate 5G și îmbunătățind inovațiile esențiale pentru seria Galaxy A....

Samsung va rezolva problema de funcționare a senzorului de amprentă din Galaxy S10

Samsung a recunoscut că Galaxy S10 poate avea probleme cu scanerul de amprente din ecran. Povestea a început săptămâna trecută, când unul...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!