Google lansează Android Q Beta 2 cu suport pentru telefoane pliabile

Google a lansat luna trecută Android Q Beta 1 cu multe caracteristici, iar acum a lansat Beta 2 pentru utilizatorii de Pixel. Versiunea aduce noi capabilități cum ar fi suport pentru bule (bubbles), un nou mod de utilizare a multitasking-urilor, noul emulator pentru telefoane pliabile și multe altele.

Bule multitasking – Multitasking Bubbles

Un nou mod de utilizare multitasking și reactivarea aplicațiilor de oriunde vă aflați pe telefon.

  • Bulele sunt integrate în sistemul de notificare.
  • Ele plutesc pe lângă alte aplicații și urmăresc utilizatorul oriunde merg.
  • Bulele pot fi extinse pentru a dezvălui funcționalitatea și informațiile despre aplicații și pot fi restrânse atunci când nu sunt utilizate.
  • Când dispozitivul este blocat sau afișarea permanentă este activă, bulele apar la fel ca o notificare în modul normal.
  • Ajută utilizatorii să prioritizeze informațiile și să lucreze în cadrul unei alte aplicații, menținând în același timp contextul actual.
  • De asemenea, permit utilizatorilor să comute între activitățile de pe dispozitivul lor.
  • Bulele sunt excelente pentru mesagerie, deoarece permit utilizatorilor să țină conversații importante la îndemână.
  • Acestea oferă, de asemenea, o viziune convenabilă asupra sarcinilor și actualizărilor în desfășurare, cum ar fi apelurile telefonice sau timpul de sosire.
  • Ele pot oferi acces rapid la note sau traduceri, și pot fi trimite amintiri vizuale ale sarcinilor.

Emulator telefoane pliabile

Un nou emulator de dispozitive pliabile este disponibil ca dispozitiv Android Virtual în versiunea canary a aplicației Android Studio 3.5 pentru a crea un dispozitiv virtual pliabil care să suporte fie două configurații hardware, cu 7.6 inchi(4.6 inchi pliat) și 8 inchi(6.6 inchi pliat). În fiecare configurație, emulatorul vă oferă controale de pe ecran pentru a declanșa plierea / derularea, modificarea orientării și acțiunile rapide.

Android Q Beta 2 aduce, de asemenea, microfoane direcționale cu noul API MicrophoneDirection, care permite dezvoltatorilor să precizeze captura audio din două direcții (din față sau din spate), plus suport extern explicit.

Dacă v-ați înscris deja în programul beta, veți primi în mod automat Android Q Beta 2 prin intermediul actualizării over-the-air (OTA). Dacă nu, puteți descărca imagini de fabrică sau OTA și le puteți instala manual. Google a confirmat deja că versiunea Beta 3 va fi disponibilă în luna mai în timpul I/O, Beta 4 (cu API-uri finale și SDK-ul oficial) în iunie și Beta 5 și 6 în T3 înainte de lansarea finală stabilă la sfârșitul trimestrului III 2019.

More from author

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

Bucureşti, primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G...

Samsung Galaxy A51 și A71, noi terminale 5G

Samsung a dezvăluit ieri noile smartphone-uri Galaxy A71 și Galaxy A51, adăugând conectivitate 5G și îmbunătățind inovațiile esențiale pentru seria Galaxy A....

Samsung va rezolva problema de funcționare a senzorului de amprentă din Galaxy S10

Samsung a recunoscut că Galaxy S10 poate avea probleme cu scanerul de amprente din ecran. Povestea a început săptămâna trecută, când unul...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!