Google utilizează inteligența artificială, TensorFlow, pentru a ajuta la creearea unor filtre suplimentare de spam pentru utilizatorii Gmail.

Odată cu introducerea noilor filtre începând cu luna trecută, compania declară că Gmail blochează în fiecare zi încă 100 de milioane de mesaje spam.

În contextul celor 1 miliard de utilizatori ai Gmail, acest lucru nu este neapărat un câștig uriaș – înseamnă cam un e-mail blocat suplimentar pentru 10 utilizatori – dar Google spune că Gmail blochează deja 99,9% spam.

Gmail utilizează de ani de zile AI în plus față de filtrele bazate pe reguli. În timp ce filtrele bazate pe reguli pot bloca cele mai evidente mesaje spam, învățarea automată creează modele noi care ar putea sugera că un email nu este de încredere.

TensorFlow face mai ușoară gestionarea acestor date, în timp ce natura open-source a software-ului înseamnă că noi inovații din comunitate pot fi integrate rapid.

TensorFlow a fost lansat de Google în 2015 și a devenit o parte incredibil de importantă a afacerii AI. Este o platformă gratuită, care permite dezvoltatorilor să creeze instrumente AI pentru o gamă largă de sarcini.

Google spune că integrarea TensorFlow în Gmail va permite, de asemenea, o mai bună personalizare a filtrelor de spam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here