Germania permite Huawei să construiască infrastructura 5G

Germania a declarat că va permite companiei Huawei să construiască o infrastructură de 5G în țara lor dacă gigantul de telecomunicații chinez îndeplinește cerințele de securitate.

Informația a fost dezvăluită de Jochen Homann, șeful agenției Bundesnetzagentur din Germania, într-un interviu acordat Financial Times. Domnul Homann a spus că niciun furnizor de echipamente „nu ar trebui sau nu poate fi exclus în mod specific.” El a adăugat că nu au găsit dovada că Huawei este un risc de securitate.

El a arătat, de asemenea, că interzicerea Huawei va afecta Deutsche Telekom și rivalii săi care lucrează deja cu tehnologiile Huawei. Dacă ar împiedica Huawei să se alăture cursei, va încetini lansarea noii tehnologii de rețea.

SUA, care a interzis Huawei să instaleze o infrastructură 5G, îi îndeamnă pe aliații săi să facă același lucru. În timp ce unii ca Australia, Japonia și Noua Zeelandă au urmat exemplul, alții ca UE au ignorat solicitarea. Statele Unite ale Americii declară că vor reduce schimbul de informații cu Germania dacă vor permite Huawei să-și construiască echipamentul 5G.

Germania propune o convenție globală unificată care să împiedice toți furnizorii de echipamente să instaleze software de tip backdoor și, de asemenea, le cere să semneze un acord anti spionare. CEO-ul Huawei, Ren Zhengfei, a declarat că este în sprijinul acordului anti spionare cu Germania într-un interviu acordat CNBC.

More from author

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

Bucureşti, primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G...

Samsung Galaxy A51 și A71, noi terminale 5G

Samsung a dezvăluit ieri noile smartphone-uri Galaxy A71 și Galaxy A51, adăugând conectivitate 5G și îmbunătățind inovațiile esențiale pentru seria Galaxy A....

Samsung va rezolva problema de funcționare a senzorului de amprentă din Galaxy S10

Samsung a recunoscut că Galaxy S10 poate avea probleme cu scanerul de amprente din ecran. Povestea a început săptămâna trecută, când unul...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!