Facebook a plătit utilizatori pentru a spiona concurența

Pentru a afla date despre concurenții săi, Facebook a plătit în mod secret oameni să instaleze o aplicație „Facebook Research” VPN, care permite companiei să extragă datele din telefon și informații despre activitățile web ale utilizatorilor.

Facebook a recunoscut celor de la TechCrunch că derulează programul de cercetare pentru a aduna date despre obiceiurile de utilizare.

Începând cu anul 2016, Facebook plătește utilizatorilor între 13 și 35 de ani, până la 20 USD pe lună, plus taxe de recomandare pentru a-și vinde confidențialitatea prin instalarea aplicației iOS sau Android „Facebook Research”.

Facebook prin aplicația Research are acces la traficul în rețea, ceea ce ar putea fi o încălcare a politicii Apple, astfel încât rețeaua socială să poată decripta și analiza activitatea telefonului, confirmă ancheta TechCrunch.

Miercuri, un purtător de cuvânt al Apple a confirmat că Facebook a încălcat politicile sale. Programul Facebook de cercetare va continua să ruleze pe Android.

 

 

More from author

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

Bucureşti, primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G...

Samsung Galaxy A51 și A71, noi terminale 5G

Samsung a dezvăluit ieri noile smartphone-uri Galaxy A71 și Galaxy A51, adăugând conectivitate 5G și îmbunătățind inovațiile esențiale pentru seria Galaxy A....

Samsung va rezolva problema de funcționare a senzorului de amprentă din Galaxy S10

Samsung a recunoscut că Galaxy S10 poate avea probleme cu scanerul de amprente din ecran. Povestea a început săptămâna trecută, când unul...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!