Elon Musk a lansat crossover-ul Tesla model Y

Elon Musk de la Tesla Inc. a dezvăluit model Y, un SUV mai ieftin, care va fi disponibil începând cu primăvara anului 2021.

Vehiculul are un preț de pornire de la 39.000 $, a declarat Musk, în vârstă de 47 de ani, care a susținut lansarea la studioul de design al companiei din Hawthorne, California joi, în fața unei mulțimi de clienți și fanii Tesla. O versiune cu rază lungă de acțiune va costa 47.000 de dolari.

Obținerea rapidă a modelului Y va fi esențială pentru ca Musk să se bazeze pe ritmul modelului 3, sedan-ul mai puțin costisitor, care a adus Tesla în topurile de vânzări și a ajutat compania să înregistreze profituri trimestriale pentru prima dată .

Modelul Y se va alătura modelului Tesla Model 3, modelului S sedan și vehiculului utilitar sport Model X în magazinele pe care compania le-a decis săptămâna aceasta să rămână deschise. Cu americanii din ce în ce mai atrași de către crossovers și SUV-uri, cea mai nouă adăugare la gama de produse a lui Tesla va juca un rol crucial în viitoarele vânzări. Musk a spus că modelul standard Y va avea o rază de 230 de mile (370km) pe încărcare.

Cu tracțiune integrala 4WD, opțiune pentru 7 locuri (3000 $ în plus), Tesla model y ajunge de la 0 la 100 km/h în 3.5 secunde.

Senzori Tesla model Y
Senzori Tesla model Y

Are 12 senzori pentru detectarea mașinilor din apropiere, evitarea accidentelor și asistență la parcare. Poate fi dotată cu autopilot (3000 $ în plus) și cu capacitate completă de auto-conducere (5000 $).

More from author

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

Bucureşti, primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G...

Samsung Galaxy A51 și A71, noi terminale 5G

Samsung a dezvăluit ieri noile smartphone-uri Galaxy A71 și Galaxy A51, adăugând conectivitate 5G și îmbunătățind inovațiile esențiale pentru seria Galaxy A....

Samsung va rezolva problema de funcționare a senzorului de amprentă din Galaxy S10

Samsung a recunoscut că Galaxy S10 poate avea probleme cu scanerul de amprente din ecran. Povestea a început săptămâna trecută, când unul...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!