Eliberare spațiu pe hard disk în Windows 10

0
432

Ați tot instalat programe, salvat poze și filme personale, și nu mai aveți loc pe hard disk, iată cum să eliberați spațiul pe hard disk în Windows 10. De asemenea dacă PC-ul nu are suficient spațiu liber, este posibil să nu reușiți să instalați actualizările Windows importante, și performanța PC-ului ar putea fi afectată. 

Iată câteva modalități de a elibera spațiu, astfel încât să vă păstrați PC-ul la zi și în perfectă funcționare. 

Eliberare spațiu pe hard disk cu funcția Stocare inteligentă

Puteți utiliza stocarea inteligentă pentru ștergerea fișierelor inutile sau temporare de pe dispozitiv. (Nu puteți găsi Stocarea inteligentă pe dispozitivul dvs. utilizând pașii de mai jos? Consultați, în schimb, secțiunea „Eliberați spațiu cu Curățare disc de mai jos”.)

  1. Selectați butonul Start , apoi Setări  > Sistem  > Stocare .
  2. Sub Stocare inteligentă, selectați Eliberați spațiu acum.
  3. Windows va sta câteva momente pentru a determina ce fișiere și aplicații ocupă cel mai mult spațiu pe PC-ul dvs.
  4. Selectați toate elementele pe care doriți să le ștergeți, apoi selectați Eliminare fișiere.

Dacă activați Stocarea inteligentă, Windows va elibera automat spațiu prin eliminarea fișierelor de care nu aveți nevoie, cum ar fi fișierele temporare și elementele din Coșul de reciclare. Urmați pasul 1 de mai sus apoi activați serviciul ca în poza următoare:

Eliberare spațiu cu instrumentul Curățare disc

Dacă sistemul nu are Stocare inteligentă, puteți utiliza instrumentul Curățare disc pentru a șterge fișierele temporare și fișierele de sistem de pe dispozitiv și elibera spațiu pe hard disk.

  1. Selectați butonul Start , tastați curățare disc, apoi selectați Curățare disc din lista de rezultate.
  2. Selectați partiția sau hard disk-ul pe care doriți să eliberați spațiul.
  3. Bifați caseta de selectare de lângă tipul de fișiere pe care doriți să le ștergeți. (Pentru a vedea o descriere a fiecărui tip de fișier, selectați numele.) În mod implicit, sunt selectate Fișiere program descărcateFișierele internet temporare și Imagini reduse
  4. Pentru a elibera mai mult spațiu, selectați Curățare fișiere de sistem, apoi selectați partiția sau hard disk-ul pe care doriți și click pe OK.

  5. După ce ați selectat tipurile de fișiere pe care doriți să le ștergeți, selectați OK, apoi selectați Ștergere fișiere în fereastra de confirmare pentru a începe curățarea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here