Cu câteva zile în urmă, au existat rapoarte că HMD Global trimite datele utilizatorilor către China. Modelul afectat este Nokia 7 Plus, iar problema a fost raportată că afectează mai multe unități ale telefonului vândute în Norvegia. Ieri, HMD Global a lansat o declarație oficială pentru a clarifica problema.

Potrivit companiei finlandeze care își fabrică telefoanele în China prin FIH Mobile, filiala Foxconn, Nokia 7 Plus nu a împărtășit date personale cu nici un terț. Ceea ce telefoanele au trimis unui server terț în China sunt de fapt date de activare a dispozitivului. Cu toate acestea, acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple în primul rând.

Aparent, pe un anumit lot de Nokia 7 Plus, produse pentru țările din afara Chinei, a fost instalat eronat clientul de activare a dispozitivului pentru China. HMD Global declară că problema a fost rezolvată în februarie și aproape toți proprietarii Nokia 7 Plus din lotul afectat au instalat fixul.

Mai jos este un infographic care explică datele colectate de la utilizatori:

Dispozitivele Nokia 7 Plus care au deja instalat fixul au numărul de construcție „00WW_3_39B_SP03” sau „00WW_3_22C_SP05”. Puteți verifica numărul de construcție accesând Setări> Sistem> Despre telefon> și apoi derulați în jos la „Build Number”.

HMD Global afirmă că numai dispozitivele vândute în China au datele stocate în China, în timp ce datele de activare a utilizatorilor și datele privind experiența utilizatorilor (pentru cei care optează pentru acestea din urmă) ale variantelor globale sunt stocate pe serverele lor (HMD Global), furnizate de serviciile Amazon Web Services.

De asemenea, producătorul a dezvăluit zvonul că alte telefoane Nokia partajează datele utilizatorilor cu serverele terțelor părți. „Putem confirma că această speculație este incorectă și nu sunt afectate telefoanele Nokia”. HMD Global a folosit de asemenea ocazia de a reasigura utilizatori că ia în serios confidențialitatea și securitatea și că respectă legile aplicabile privind confidențialitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here