Curs de programare pentru începători

Dacă ți-ai dorit o schimbare de carieră, iată o oportunitate, un curs de programare pentru începători, în limba engleză, realizat de un ploieștean.

Am vorbit cu Ion-Cosmin Grigore, creatorul cursului online “From A Non-Programmer To Full Stack .NET Developer”, cel mai bine cotat din categoria de dezvoltare web de pe platforma Udemy și a oferit tuturor celor interesați, un discount de 90%.

Cursul este destinat începătorilor sau celor care nu au mai avut nici o legătură cu domeniul programării până acum. A primit calificativul „Highest Rated” (cel mai bine cotat) din categoria de dezvoltare web, datorită feedback-ului pozitiv primit de la cei care au finalizat cursul.

Temă cursului este construirea unei aplicații web, simple, folosind standarde care sunt utilizate și în companii. E foarte greu să înveți pe cont propriu de la început, fără să ai pe cineva care să te îndrume. Sunt extrem de multe tehnologii sau moduri prin care poți construi o aplicație web, iar fără un astfel de curs, în care cineva îți arată exact ce trebuie să faci, probabil ai renunța din prima zi.

Studenții sunt astfel capabili să îl înțeleagă, urmând că mai apoi să caute detalii și să învețe singuri.

“Nu întru în detalii, ci mă concentrez doar pe acest scop, fiind destinat începătorilor (de exemplu, sunt lecții prin care explic ce este programarea, cum funcționează calculatorul, ce este un browser etc.). L-am construit după același model, după care am fost și eu la rândul meu „antrenat” acum 7-8 ani, când nu știam deloc programare web, și a funcționat.

De asemenea, l-am făcut online, astfel încât să pot rezolva o problemă pe care o avem aproape toți: timpul. Astfel te poți urmări cursul când vrei și de câte ori vrei.” ne transmite Cosmin. 

Ce înseamnă să fii dezvoltator full stack?

O aplicație web are 3 mari părți:

  •  Baza de date
  •  Partea de front-end: interfața pe care o vede utilizatorul
  •  Partea de back-end: logica din spate

Astfel un programator de front-end lucrează pe partea de interfață: HTML, CSS și jQuery (în 99% din cazuri se lucrează cu așa numitele framework-uri, gen Angular, React, KnockoutJS etc și nu direct cu jQuery; în curs este explicat conceptul de framework).

Un programator de back-end lucrează la logica aplicației și folosește limbaje de programare precum C#. 

Un programator full stack e capabil să dezvolte singur o aplicație de la 0, implementând toate cele 3 părți prezentate anterior.

Ce am nevoie ca să mă înscriu la curs de programare pentru începători?

În primul rând ai nevoie de un laptop cu Windows. Bineînțeles, și o mașină virtuală în care rulează Windows este ok. Altfel o să îți fie greu să urmărești lecțiile deoarece tehnologiile prezentate funcționează doar pe Windows.

În rest ai nevoie doar de motivație. Se poate înscrie oricine este dispus să învețe. De exemplu, sunt acum persoane care lucrează în HR și urmează cursul.

Cum poți accesă acest curs de programare pentru începători?

Pentru a beneficia de discount-ul limitat de 90%, folosiți următorul link: https://www.udemy.com/from-a-non-programmer-to-full-stack-net-developer/?couponCode=GADGETCLUB

În mod normal prețul total este de $100, însă fiind încărcat pe platforma Udemy sunt foarte rare ocaziile când apare la preț întreg.  Totuși, urmând link-ul din acest articol, beneficiați de prețul fix de $10.99 (aproximativ 50 RON).

Primeşti o certificare la sfârşitul acestui curs?

Da, primești un certificat de completare generat de platforma Udemy, dar nu este recunoscut la nivel internațional. Cel puțin nu în momentul de față.

În final, l-am întrebat pe Cosmin ce sfaturi ne poate oferi.  

“Programarea nu se învață într-o zi sau după ce ai terminat un singur curs de câteva ore. Trebuie să rămâi motivat și să înveți cât mai multe lucruri pe cont propriu. Totuși, îți da startul de care ai nevoie și în același timp îți arată ce trebuie să înveți.

De asemenea, îți arată că ești capabil să dezvolți o aplicație de la zero. Având la sfârșit un rezultat, la care probabil nici nu te gândeai cu ceva timp în urmă, ar trebui să te motiveze foarte mult.

Cursul este un bagaj de cunoștințe fără de care nu ai ști de unde să începi, însă ceea ce se întâmplă după el, depinde foarte mult de tine.

„În final le doresc să aibă răbdare și să învețe constant.” spune Cosmin.

More from author

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

Bucureşti, primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G...

Samsung Galaxy A51 și A71, noi terminale 5G

Samsung a dezvăluit ieri noile smartphone-uri Galaxy A71 și Galaxy A51, adăugând conectivitate 5G și îmbunătățind inovațiile esențiale pentru seria Galaxy A....

Samsung va rezolva problema de funcționare a senzorului de amprentă din Galaxy S10

Samsung a recunoscut că Galaxy S10 poate avea probleme cu scanerul de amprente din ecran. Povestea a început săptămâna trecută, când unul...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!