Cum setez un VPN în Windows 10

Rețelele private virtuale (VPN) pot oferi un nivel suplimentar de securitate și confidențialitate, să vedem cum setăm un VPN în Windows 10. Indiferent dacă sunteți conectați la o rețea Wi-Fi publică și doriți să scăpați de ochii curioși sau sunteți îngrijorați de confidențialitate în general, un VPN poate oferi multe beneficii.

Pe scurt, un VPN stabilește o conexiune sigură, criptată între dispozitiv și un server privat, ascunzându-vă traficul față de alții. Desigur, VPN-ul în sine poate vedea în continuare traficul dvs., de aceea ar trebui să alegeți o rețea VPN de la o companie în care aveți încredere. (O regulă bună este aceea de a evita VPN-urile gratuite, pentru că dacă se plătește o taxă, acestea pot face bani într-un mod mai puțin de dorit.)În plus, organele de drept pot obține informații prin intermediul companiei VPN . Cu toate acestea, în cea mai mare parte, un VPN vă oferă o modalitate de a vă ascunde activitatea online față de alții.

Cum setez un VPN în Windows 10

Primul pas este crearea unui profil VPN pe care îl veți completa cu detalii de la serviciul VPN plătit, dacă aveți unul.

Setare VPN windows 10
Setare VPN windows 10
Setare VPN nou windows 10
Setare VPN nou windows 10

Dacă nu aveți un profil VPN pe PC-ul Windows 10, va trebui să creați unul. Înainte să începeți:

 • Dacă este pentru locul de muncă, căutați setările VPN sau o aplicație VPN pe site-ul intranet al firmei dvs. atunci când vă aflați la locul de muncă sau contactați persoana care se ocupă de asistență la firma dvs.
 • Dacă este pentru un serviciu VPN la care vă abonați pentru uz personal, vizitați Microsoft Store  pentru a vedea dacă există o aplicație pentru serviciul respectiv, apoi accesați site-ul web al serviciului VPN pentru a vedea dacă setările de conexiune VPN de utilizat sunt listate acolo.
 1. Selectați butonul Start , apoi selectați Setări  > Rețea și internet  > VPN > Adăugați o conexiune VPN.
 2. În Adăugați o conexiune VPN, procedați astfel:
  • Pentru Furnizor VPN, alegeți Windows (încorporat).
  • În caseta Nume conexiune, introduceți un nume pe care îl veți recunoaște (de exemplu, Conexiunea mea VPN personală). Acesta este numele conexiunii VPN pe care îl veți căuta la conectare.
  • În caseta Numele sau adresa serverului, introduceți adresa serverului VPN. 
  • Pentru Tipul VPN, alegeți tipul conexiunii VPN pe care doriți s-o creați. Va trebui să știți ce tip de conexiune VPN utilizează firma sau serviciul dvs. VPN.
  • Pentru Tip de informații de conectare, alegeți tipul informațiilor de conectare (adică acreditările) de utilizat. Acesta poate fi un nume de utilizator și o parolă, o parolă unică, un certificat sau un smart card, dacă vă conectați la o rețea VPN pentru locul de muncă. Introduceți numele de utilizator și parola în casetele respective (opțional).
 3. Selectați Salvare.
 4. Dacă trebuie să editați informațiile de conexiune VPN sau să specificați setări suplimentare, cum ar fi setările proxy, alegeți conexiunea VPN, apoi selectați Opțiuni complexe.

Conectarea la o rețea VPN în Windows 10

Când aveți un profil VPN, sunteți gata să vă conectați.

 1. În extremitatea dreaptă a barei de activități, selectați pictograma Rețea (fie , fie ).
 2. Selectați conexiunea VPN pe care doriți să o utilizați, apoi alegeți oricare dintre următoarele variante, în funcție de ceea ce se întâmplă atunci când selectați conexiunea VPN:
  • Dacă se afișează butonul Conectare sub conexiunea VPN, selectați Conectare.
  • Dacă se deschid Setările VPN, selectați conexiunea VPN acolo, apoi selectați Conectare.
 3. Dacă vi se solicită, introduceți numele de utilizator și parola sau alte informații de conectare.

Atunci când sunteți conectat, numele conexiunii VPN va avea Conectat dedesubt. Pentru a vedea dacă sunteți conectat la VPN în timp ce faceți lucruri pe PC, selectați pictograma Rețea (fie , fie ) în extremitatea dreaptă a barei de activități, apoi vedeți dacă la conexiunea VPN scrie Conectat.

Conectare VPN windows 10
Conectare VPN windows 10

More from author

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

Bucureşti, primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G...

Samsung Galaxy A51 și A71, noi terminale 5G

Samsung a dezvăluit ieri noile smartphone-uri Galaxy A71 și Galaxy A51, adăugând conectivitate 5G și îmbunătățind inovațiile esențiale pentru seria Galaxy A....

Samsung va rezolva problema de funcționare a senzorului de amprentă din Galaxy S10

Samsung a recunoscut că Galaxy S10 poate avea probleme cu scanerul de amprente din ecran. Povestea a început săptămâna trecută, când unul...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!