Cum se șterge un virus Android

Virușii pentru Android sunt rari, dar există. Iată ce trebuie să faceți dacă credeți că telefonul dvs. funcționează necorespunzător fără o explicație clară.

0
368

În afară de performanța lentă, unul dintre cele mai frecvent menționate simptome ale unui virus Android este că browserul web redirecționează către un site cu conținut pentru adulți sau dacă întâmpinați ferestre pop-up. În astfel de situații, cel mai bine este să ștergeți memoria cache a browserului, fie în meniul propriu de setări al browserului, fie accesând Apps & Notifications> Chrome> Storage> Clear Cache.

Acest lucru este mult mai puțin drastic decât efectuarea unei resetări a sistemului, care este celălalt mod sigur de a scăpa de un virus Android și este posibil prin intermediul meniului Setări> Sistem> Resetare opțiuni> Ștergere toate datele. Dar dacă se întâmplă alte lucruri în fundal despre care nu știți?

Adevărul este că un virus Android este foarte rar. O funcționare defectuoasă a telefonului nu este cauzată de obicei de un malware, ci de fișiere junk (gunoi) care se acumulează continuu (tot o resetare la fabrică ajută și în acest caz).

Dar virușii Android există și aplicațiile antivirus ca Bitdefender Mobile Security ne pot oferi liniște prin menținerea unor evidențe asupra activității dvs., mai ales atunci când vă relaxați și ați lăsat jos garda.  

Cum ștergem o aplicație rău intenționată

Astfel de aplicații ar putea să identifice și să elimine o infecție pentru dvs., dar dacă știți când au început toate problemele, puteți elimina manual aplicația rău intenționată. Va trebui să intrați mai întâi în modul de siguranță (Safe Mode), care va opri funcționarea oricăror aplicații terță parte. 

Deschideți Setări și selectați meniul Aplicații și notificări, apoi derulați lista în jos și căutați orice aplicații suspecte care ar putea fi în spatele dramei – tot ce nu vă amintiți de descărcare sau care nu pare să fie un serviciu original Android . Faceți clic pe numele aplicației pentru a deschide pagina dedicată Info despre aplicație.

Dacă aceasta nu este o aplicație preinstalată, ar trebui să vedeți un buton Dezinstalare în partea de sus a acestei pagini. Apăsați acest lucru dacă puteți. Dacă este greu, este posibil ca aplicația să fi dat drepturi de administrator, pe care le puteți elimina din Setări> Securitate și locație> Aplicații Administratori de dispozitive.

Odată ce virusul este dezactivat de pe telefonul sau tableta dvs. Android, tot ce trebuie să faceți este să reporniți dispozitivul pentru al scoate din modul de siguranță.

Presupunând că ați făcut toate cele de mai sus și că dispozitivul dvs. este încă lent, considerați că este vorba de un telefon depășit sau de o nouă actualizare a software-ului, care nu funcționează într-un mod plăcut.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here