După mai multe întârzieri, lansarea SpaceX, cu echipajul Dragon, sunt gata să evadeze de pe Pământ cu ajutorul unei rachete Falcon 9.

NASA a programat lansarea pentru ora 11:49 PT vineri, 1 martie (2:49 a.m. ET, sâmbătă 2 martie) și va difuza procesul în direct la NASA TV începând cu ora 11:00 PT vineri seara.

Începând de miercuri, previziunile arătau bune pentru weekend, meteorologii prognozând o șansă de 80% de vreme favorabilă.

Misiunea Demo-1 va marca un pas important în direcția Programului de echipaj comercial al NASA, care implică SpaceX și Boeing lucrând împreună pentru a lansa astronauții de pe pamânt american.

NASA speră să pună capăt dependenței de navele rusești Soyuz. A tot cumpărat plimbări la bordul capsulelor de la Roscosmos încă de la sfârșitul programului de navetă spațială în 2011.

În timp ce SpaceX a transportat capsule Dragon cu marfă către Stația Spațială Internațională, versiunea cu echipaj este mai lungă și mai grea și este proiectată să transporte patru astronauți.

Această misiune de testare va purta la bord provizii și echipamente pentru echipaj. Capsula va rămâne fixată la ISS timp de cinci zile înainte de a se întoarce pe Pământ pentru a ateriza în Oceanul Atlantic pentru recuperare.

[Best_Wordpress_Gallery id=”32″ gal_title=”SpaceX”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here