La începutul acestei săptămâni, Samsung a lansat o actualizare a aplicației Bixby pentru smartphone-urile sale Galaxy S8, S9, S10, Note 8 și Note 9, care abordează în cele din urmă ceea ce se aștepta de la debutul lui Bixby: abilitatea de a reprograma nativ butonul hardware al unui telefon Samsung, să facă altceva decât să lanseze Bixby.

Așa este că acum puteți folosi butonul Bixby pentru a lansa orice număr de aplicații, cum ar fi camera foto, Twitter, Gmail, Google Maps sau orice doriți. Dar, din păcate, Samsung blochează abilitatea de a-l utiliza pentru Asistentul Google sau pentru alți asistenți virtuali, precum Microsoft Cortana sau Alexa lui Amazon. Pentru aceasta, va trebui totuși să vă bazați pe o aplicație terță.

Iată cum puteți reprograma butonul Bixby pentru ceva mai util:

Asigurați-vă că aplicația dvs. Bixby Voice este actualizată. Puteți verifica în secțiunea de setări a aplicației sau prin intermediul magazinului Samsung Galaxy Apps. Va trebui să aveți versiunea 2.1.04.18 sau mai târziu pentru ca aceasta să funcționeze.
Lansați Bixby Voice și atingeți cele trei puncte verticale din partea dreaptă a ecranului. Faceți clic pe opțiunea Setări.

 

Derulați în jos până la tasta Bixby și atingeți pentru a deschide opțiunile de configurare.

Aici aveți opțiunea de a seta deschide Bixby la o apăsare și o funcție secundară la o apăsare dublă sau invers. Alegeți opțiunea pe care o preferați și apoi atingeți funcția secundară pentru a alege ce aplicație să lansați. Rețineți că nu puteți dezactiva complet butonul Bixby; acesta trebuie să fie pe poziția la o singură apăsare sau dublă.

Puteți alege să lansați o aplicație specifică atingând rotița din dreapta. Sau puteți programa o rutină Bixby pentru a rula atunci când apăsați butonul.

Așa cum veți vedea când veți merge la ecranul de selecție a aplicațiilor, nu există nicio modalitate de a lansa nativ Asistentul Google cu ajutorul butonului Bixby. Pentru a face acest lucru, va trebui să vă bazați pe o aplicație terță – cei de la XDA Developers au creat o aplicație și au descris pașii asupra modului de funcționare. Rețineți că va trebui să încărcați aplicația separat, și vine cu anumite riscuri de securitate, deci procedați pe propriul risc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here