In cazul in care un laptop nu are in dotare o unitate optica, cel mai usor mod de a instala windowsul este prin a folosi un stick bootabil. Pe un stick poti incara ua dn variantele Windows 7 Windows 8 sau Windows 10, in functie de performantele componentelor calculatorului tau. Insa instalarea presupune mai multi pasi pe care ii vom enumera mai jos.

De ce ani nevoie pentru acest lucru ?

-un stick USB cu capacitatea de minim 8 GB

-un kit de instalare pentru Windows 7 sau Windows 8 sau Windows 10, în format ISO

Dacă ai un calculator sau laptop compatibil cu noua interfaţă UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) care va înlocui la un moment dat vechiul BIOS, este posibil ca stick-ul USB să nu booteze dacă foloseşti formatul de fişiere NTFS. În acest caz, trebuie să formatezi stick-ul în format FAT32 (sau să bifezi opţiunea I want to use the old FAT32 filesystem for more compatibility în utilitarul WinUSBMaker) înainte de a folosi unul dintre aceste utilitare.

De asemenea pentru a face efectiv stickul bootabil se vor folosi unul din utilitarele :


1. Rufu

2 Windows USB/DVD Download Tool

3.Novicorp WinToFlash

Stick-ul tău portabil cu Windows este gata. Înainte de a începe instalarea sistemului de operare pe calculator sau laptop este important să setezi în BIOS ca First Boot Device dispozitivele de tip flash (stick USB, harddisk extern etc), indiferent de utilitarul pe care l-ai folosit. Instalarea Windows 7 sau Windows 8 de pe stick se realizează identic cu instalarea tradiţională de pe DVD .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here