Cum să faceți upgrade la Windows 10 din Windows 7 sau 8

Prin upgrade la Windows 10, cel mai bun sistem de operare PC, veți avea un nou meniu Start, o interfață UI care comută între modurile de atingere și mouse-friendly, asistentul digital Cortana și o serie de alte îmbunătățiri.

Dacă rulați deja o copie legată de Windows 7 sau 8, sunteți eligibil să faceți upgrade Windows 10 gratuit. Rularea unei actualizări a sistemului de operare necesită puțin timp, dar nu prea mult efort sau expertiză – când ați terminat, veți avea încă cel mai puternic Windows, cu toate programele, setările și datele dvs.. Iată cum să faceți upgrade la Windows 10.

Windows 10 ar trebui să se instaleze fără probleme, dar ceva probleme cu driver-ele sunt o posibilitate și, în timpul oricărei actualizări a sistemului, există întotdeauna o șansă că ceva nu va merge bine. Înainte de a începe procesul, asigurați-vă că aveți toate fișierele de date salvate, de preferință la un serviciu de tip cloud, cum ar fi propriul One Drive al Microsoft, unde le puteți descărca din nou în cazul în care computerul se blochează. Dacă nu aveți deja un disc de restaurare a sistemului, este o idee bună să faceți o copie de rezervă completă a sistemului, utilizând software-ul pentru imagini pe disc, cum ar fi Macrium Reflect, care face o copie bit-by-bit a unității hard disk.

În cele din urmă, asigurați-vă că aveți 1 – 2 ore libere pentru a rula instalarea. Deși puteți pleca de-a lungul unor porțiuni mari ale procesului, vă puteți aștepta ca toate descărcările și copierea fișierelor să dureze cel puțin 60 de minute și, în cazul nostru, mai aproape de două ore cu o conexiune rapidă la Internet. Dacă aveți internet lent sau inconsistent, ar trebui să mergeți într-un loc care are o conexiune puternică și să urmați instrucțiunile pentru crearea unui disc de instalare USB pe care îl puteți utiliza acasă.

Cum să faceți upgrade la Windows 10 prin descărcare directă

1. Navigați la https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

2. Faceți clic pe butonul „Download tool now”

Upgrade Windows 10

3. Deschideți ce sa descărcat (MediaCreationTool.exe)

4. Faceți clic pe Face’i upgrade acum acestui PC, dacă instalați doar pe acest computer și doriți să faceți acest lucru imediat.

Upgrade Windows 10

Va dura un timp pentru a descărca software-ul, astfel încât să aveți răbdare, mai ales dacă aveți o conexiune lentă la Internet. După ce se descarcă, software-ul trece, de asemenea, printr-un proces de pregătire și descarcă mai multe fișiere, toate necesitând timp, poate chiar o oră, chiar și cu o conexiune de mare viteză.

5. Faceți clic pe Accept în ecranul cu termenii licenței. Așteptați din nou, deoarece software-ul verifică actualizările. Poate doriți să plecați, deoarece durează câteva minute.

6. Faceți clic pe butonul Instalare. Așteptați 20 până la 30 de minute pentru ca computerul să copieze fișiere. Se va reporni de mai multe ori.Upgrade Windows 10

Cum se creează un disc sau stick de instalare USB Windows 10

Utilizarea instrumentului pentru a crea suporturi de instalare:

 1. Selectați Descărcați instrumentul acum și selectați Executare. Trebuie să fiți administrator pentru a executa acest instrument.
 2. Dacă sunteți de acord cu termenii licenței, selectați Acceptați.
 3. Pe pagina Ce anume doriți să faceți? selectați Creați un suport fizic de instalare pentru alt PC, apoi selectați Următorul.
 4. Selectați limba, ediția și arhitectura (64 sau 32 de biți) pentru Windows 10. Acest tabel vă va ajuta să decideți ce ediție de Windows 10 veți alege:

  Ediția curentă de Windows Ediția de Windows 10
  Windows 7 Starter 
  Windows 7 Home Basic 
  Windows 7 Home Premium 
  Windows 7 Professional 
  Windows 7 Ultimate 
  Windows 8/8.1 
  Windows 8.1 with Bing 
  Windows 8 Pro 
  Windows 8.1 Pro 
  Windows 8/8.1 Professional with Media Center 
  Windows 8/8.1 Single Language 
  Windows 8 Single Language with Bing 
  Windows 10 Home 
  Windows 10 Pro
  Windows 10
  Windows 8/8.1 Chinese Language Edition 
  Windows 8 Chinese Language Edition with Bing
  Windows 10 Home China​
 5. Selectați ce suport fizic doriți să utilizați:
  • Unitate flash USB. Conectați o unitate flash USB goală cu cel puțin 8GB de spațiu. Conținutul unității flash va fi șters.
  • Fișier în format ISO. Salvați pe PC un fișier în format ISO, pe care îl puteți utiliza pentru a crea un DVD. După ce fișierul este descărcat, puteți accesa locația în care este salvat fișierul sau puteți selecta Deschideți programul DVD-writer și urmați instrucțiunile pentru a scrie fișierul pe un DVD. Pentru mai multe informații despre utilizarea unui fișier în format ISO, consultați mai jos secțiunea Metode suplimentare de utilizare a fișierelor ISO pentru a instala Windows 10.
 6. După crearea suportului de instalare, urmați pașii de mai jos pentru a-l utiliza.
 7. După efectuarea pașilor pentru instalarea Windows 10, verificați dacă sunt instalate toate driverele necesare ale dispozitivelor. Pentru a verifica dacă există actualizări, selectați butonul Start și accesați Setări > Actualizare și securitate > Windows Update și selectați Căutare actualizări. De asemenea, puteți vizita site-ul de asistență al producătorului, pentru drivere suplimentare de care puteți avea nevoie.

More from author

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

Bucureşti, primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G...

Samsung Galaxy A51 și A71, noi terminale 5G

Samsung a dezvăluit ieri noile smartphone-uri Galaxy A71 și Galaxy A51, adăugând conectivitate 5G și îmbunătățind inovațiile esențiale pentru seria Galaxy A....

Samsung va rezolva problema de funcționare a senzorului de amprentă din Galaxy S10

Samsung a recunoscut că Galaxy S10 poate avea probleme cu scanerul de amprente din ecran. Povestea a început săptămâna trecută, când unul...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!