Cum să facem Windows 10 să se încarce mai rapid

Cum sa facem Windows 10 mai rapid?

Incarcarea aplicatiilor odata cu pornirea Windowsul-ui face mai rapida utilizarea lor, insa incetineste incarcaraea sistemul de operare. Astfel trebuie sa asteptam mai mult pana cand Windows-ul se va incarca.

Va vom explica in continuare cum sa dezactivam aplicatiile care incetinesc viteza de bootare a Windowsului.

În timpul pornirii, Windowsul va construi o colecție de aplicații care pornesc automat când porniți pentru prima oară PC-ul sau laptopul. Unele dintre acestea sunt utile – servicii de sincronizare în cloud, de exemplu, care funcționează cel mai bine atunci când nu trebuie să vă amintiți să le activați – dar nu toate acestea sunt necesare.

Fiecare program din lista de pornire adaugă un pic mai mult timp între apăsarea butonului de alimentare și momentul in care Windowsul este incarcat. Din fericire, în Windows 10 este foarte ușor să vezi ce provoacă întârzierea și să elimini rapid vinovații.

Vizualizați programele de pornire utilizând Task Manager

Puteți modifica programele de pornire în Manager de activități. Pentru a o lansa, apăsați simultan Ctrl + Shift + Esc. Sau, faceți clic dreapta pe bara de activități din partea de jos a desktopului și selectați Task Manager din meniul care apare.

Un alt mod în Windows 10 este să faceți clic dreapta pe pictograma Start Menu și să alegeți Task Manager.

 

Când utilitarul este lansat pentru prima dată, acesta va arata implicit programele care rulează în mod curent pe sistemul dvs. Pentru a accesa informațiile de care aveți nevoie, deplasați cursorul în colțul din stânga jos, unde se afișează Mai multe detalii.

Faceți clic pe aceasta. Acum veți vedea o mulțime de informații afișate, inclusiv procesele de fundal și resursele pe care le utilizează în prezent. Pentru a găsi elementele de pornire, faceți clic pe fila din partea de sus marcată cu Start-up. Aceasta afișează o listă cu tot ce se poate încărca atunci când porniți Pc-ul. Este important să notați coloana Stare, deoarece nu este activ totul din listă. Dacă un element marcat ca Dezactivat, îl puteți ignora deoarece nu se va încărca în secvența de pornire.

 Pentru a simplifica procesul, faceți clic pe coloana Stare, astfel încât să sorteze elementele în grupuri de aplicații activate și dezactivate. Eliminați programele de pornire utilizând Task Manager Dacă vedeți aplicații pe care nu le doriți ca parte a secvenței de pornire, este foarte ușor să le eliminați. Faceți clic dreapta pe aplicația relevantă, apoi selectați opțiunea Dezactivați din meniul pop-up. Aplicația va rămâne în listă, dar nu va mai fi lansată automat când porniți aparatul. Pentru ao activa din nou, faceți clic dreapta pe el și selectați Activare.

Amintiți-vă că va trebui să reporniți laptopul sau PC-ul pentru ca aceste modificări să aibă efect.

More from author

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

Bucureşti, primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G...

Samsung Galaxy A51 și A71, noi terminale 5G

Samsung a dezvăluit ieri noile smartphone-uri Galaxy A71 și Galaxy A51, adăugând conectivitate 5G și îmbunătățind inovațiile esențiale pentru seria Galaxy A....

Samsung va rezolva problema de funcționare a senzorului de amprentă din Galaxy S10

Samsung a recunoscut că Galaxy S10 poate avea probleme cu scanerul de amprente din ecran. Povestea a început săptămâna trecută, când unul...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!