Computerul IBM s-a luptat în argumente cu un specialist în dezbateri

Un sistem avansat de inteligență artificială, computerul IBM a pierdut lupta de idei purtată cu unul dintre campionii europeni ai dezbaterilor, după o competiție de 25 de minute.

Project Debater este un computer IBM care poate dezbate cu oamenii pe diverse teme, după ce se informează singur și apoi își argumentează opiniile.

IBM vrea să arate că, în viitor, computerele vor putea înțelege tot ce spun oamenii și vor fi capabile să poarte o discuție normală, ca de la om la om.

Sistemul este capabil să asculte un argument, să-l analizeze, să se documenteze apoi din milioane de surse și apoi să aducă un contra-argument.

Computerul IBM a cules informații din 10 milioane de propoziții din presă și din lucrări de specialitate, dar în timpul confruntării nu a fost conectat la internet.

Computerul a avut un concurent uman redutabil, Harish Natarajan, câștigător a mai multor competiții de dezbateri.

IBM a spus, după concurs, că nu se pune problema de victorie sau înfrîngere, ci de a crea până la urmă o inteligență artificială capabilă să înțeleagă limbajul uman într-o lume extraordinar de complexă.

More from author

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

Bucureşti, primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G...

Samsung Galaxy A51 și A71, noi terminale 5G

Samsung a dezvăluit ieri noile smartphone-uri Galaxy A71 și Galaxy A51, adăugând conectivitate 5G și îmbunătățind inovațiile esențiale pentru seria Galaxy A....

Samsung va rezolva problema de funcționare a senzorului de amprentă din Galaxy S10

Samsung a recunoscut că Galaxy S10 poate avea probleme cu scanerul de amprente din ecran. Povestea a început săptămâna trecută, când unul...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!