Compania Virgin Galactic un nou zbor de încercare reușit

Naveta SpaceShipTwo a companiei americane de turism spaţial Virgin Galactic a depăşit încă o dată frontiera cu spaţiul definită de SUA, adică peste 80 de kilometri altitudine, în timpul unui zbor de încercare realizat vineri în California, a anunţat societatea miliardarului britanic Richard Branson, transmite Agerpres.

[Best_Wordpress_Gallery id=”8″ gal_title=”Turism spațial: Virgin Galactic”]


Vehiculul spaţial, condus de doi piloţi, a ajuns la o înălţime de 89,9 km, conform companiei. El a depăşit prima dată limita arbitrară de 80 km în decembrie (82,7 km), Richard Branson anunţând cu fanfară atunci că este prima dată de la oprirea zborurilor navetelor spaţiale ale NASA în 2011 când un aparat de zbor american a dus oameni în spaţiu. 

Convenţia internaţională stabileşte, totuşi, graniţa cu spaţiul cosmic la 100 km deasupra nivelului mării, la „linia Karman”.

SpaceShipTwo este proiectat pentru a transporta şase pasageri turişti, dar testele sunt cu mult timp în întârziere, mai ales din cauza accidentului survenit în plin zbor, care a ucis un copilot în 2014.

Richard Branson a declarat pentru AFP la 7 februarie că speră că testele vor fi destul de avansate în luna iulie astfel încât el însuşi să urce la bord.

Înainte de a transporta turişti, compania Virgin Galactic vrea să aibă siguranţa că aparatul, unic în felul lui, este sigur.

Pentru prima dată, o pasageră a luat loc vineri în cabină: Beth Moses, responsabilă în cadrul Virgin Galactic pentru instruirea viitorilor clienţi, scrie AFP.

Principalul concurent este Blue Origin, o companie fondată de patronul miliardar al Amazon, Jeff Bezos.

More from author

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

Bucureşti, primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G...

Samsung Galaxy A51 și A71, noi terminale 5G

Samsung a dezvăluit ieri noile smartphone-uri Galaxy A71 și Galaxy A51, adăugând conectivitate 5G și îmbunătățind inovațiile esențiale pentru seria Galaxy A....

Samsung va rezolva problema de funcționare a senzorului de amprentă din Galaxy S10

Samsung a recunoscut că Galaxy S10 poate avea probleme cu scanerul de amprente din ecran. Povestea a început săptămâna trecută, când unul...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!