Combaterea dezinformării în privința vaccinării

Într-o informare pe blog, Facebook spune că va aborda combaterea dezinformării privind vaccinurile, reducând distribuția și oferind oamenilor informații autoritare pe această temă.

Facebook spune că va începe cu o serie de pași:

  • Vor reduce rangul grupurilor și paginilor care răspândesc dezinformarea despre vaccinări în News Feed și Căutare. Aceste grupuri și pagini nu vor fi incluse în recomandări sau în previziuni când introduceți în cuvinte cheie în Căutare.
  • Când vor găsi anunțuri care includ dezinformări despre vaccinări, le vor respinge.
  • De asemenea, au eliminat opțiunile de direcționare asemănătoare, cum ar fi „controversele privind vaccinurile”. Pentru conturile de anunțuri care continuă să încalce politicile Facebook, pot lua măsuri suplimentare, cum ar fi dezactivarea contului de anunțuri.
  • Nu vor afișa sau recomanda conținut care conține dezinformări despre vaccinări pe paginile Instagram Explore sau hashtag.
  • Explorează modalități de a împărtăși informațiile educaționale despre vaccinuri atunci când oamenii întâlnesc dezinformări cu privire la acest subiect.

Cum va funcționa combaterea dezinformării

Principalele organizații de sănătate globale, cum ar fi Organizația Mondială a Sănătății și Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, au identificat în mod public falsuri verificabile de vaccin.

Dacă aceste vaccinuri false apar pe Facebook, vom lua măsuri împotriva lor. De exemplu, dacă un grup sau un administrator de pagini publică această dezinformare a vaccinării, vom exclude întregul grup sau pagină din recomandări, vom reduce aceste grupuri și distribuția paginilor în Feed și căutare de știri și vom respinge anunțurile cu această dezinformare.

”Credem, de asemenea, în a oferi oamenilor un context suplimentar, astfel încât să poată decide dacă trebuie să citească, să împărtășească sau să se angajeze în conversații despre informațiile pe care le văd pe Facebook. Explorăm modalități de a oferi oamenilor informații mai exacte de la organizațiile de experți despre vaccinuri în topul rezultatelor căutărilor similare, pe paginile care discută tema și pe invitațiile de a se alătura grupurilor în legătură cu acest subiect. Vom avea o actualizare în acest sens în curând.

Suntem pe deplin angajați în ceea ce privește siguranța comunității noastre și vom continua să ne extindem această activitate.” , spun cei de la Facebook.

More from author

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

Bucureşti, primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G...

Samsung Galaxy A51 și A71, noi terminale 5G

Samsung a dezvăluit ieri noile smartphone-uri Galaxy A71 și Galaxy A51, adăugând conectivitate 5G și îmbunătățind inovațiile esențiale pentru seria Galaxy A....

Samsung va rezolva problema de funcționare a senzorului de amprentă din Galaxy S10

Samsung a recunoscut că Galaxy S10 poate avea probleme cu scanerul de amprente din ecran. Povestea a început săptămâna trecută, când unul...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!