Creația chineză se întinde pe 26,3 metri și are o lățime de 2,6 metri. Designul său este un tribut adus istoriei arhitecturale chinezești, referindu-se la Podul istoric Zhaozhou construit în A.D. 605, cel mai vechi pod de piatră din țară.

În timp ce Zhaozhou a necesitat un deceniu de construcție, echipa profesorului Xu Weiguo de la Universitatea Tsinghua a avut nevoie de numai 450 de ore de imprimare pentru a termina toate componentele din beton ale noului pod. Asta înseamnă aproape 19 zile. 

Într-o declarație de presă, echipa profesorului Xu mai spune că costul podului a ajuns la doar două treimi din prețul unui pod obișnuit, economiile provenind din prețul materialelor și al manoperei.

TSINGHUA UNIVERSITY

Podul constă din 44 de unități de beton tipărite 3D una câte una, fiecare dintre ele fiind de aproximativ 1m pe 1m pe 1,5m. Părțile, inspirate de podul Zhaozhou, au fost realizate din 68 de plăci individuale de beton arănjate de brațele robotului.

TSINGHUA UNIVERSITY

Cei doi roboți ai Profesorului Xu vizează combinarea a două domenii, care integrează design-ul arhitectural digital, generarea căii de imprimare și materialele din beton. Primul robot are funcții de împingere și presare, iar cel de-al doilea robot este preocupat de generarea căii de imprimare și de menținerea unui sistem de operare.

Înainte de construirea podului, a fost creat un model scara 1: 4 pentru a testa rezistența sa. După ce a trecut toate testele cu succes, echipa sa simțit suficient de încrezătoare pentru a trece la următorul pas, realizarea podului la scară naturală.

TSINGHUA UNIVERSITY

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here