Apple a schimbat regulile sale privind reparația iPhone-urilor cu baterii neautorizate în ele, potrivit site-ului francez de tehnologie iGeneration și MacRumors. Politica a fost actualizată în 28 februarie și permite angajaților Apple să repare iPhone-urile defecte chiar dacă ați înlocuit bateria dispozitivului cu un model non-Apple.

Aceasta este o schimbare majoră în politică, dacă este adevărat – Apple a refuzat în prealabil să repare orice iPhone cu o baterie terță parte, indiferent de problemă. Schimbarea este similară cu cea din 2017, totuși, atunci când Apple și-a redus restricțiile privind repararea iPhone-urilor cu afișaje terțe.

Citând documente interne din „trei surse fiabile”, MacRumors a raportat că, dacă problema este legată de baterie, Apple va înlocui bateria unei terțe părți cu propria sa baterie pentru o taxă. Dacă iPhone-ul dvs. are și alte componente neoficiale, cum ar fi microfoanele și senzorii, Apple poate totuși să refuze serviciul.

Apple nu a răspuns imediat la o solicitare de comentariu.

Înlocuirea bateriei iPhone-ului cu una nouă este una dintre cele mai comune soluții pentru creșterea performanței dispozitivelor vechi. În ianuarie 2018, Apple a lansat un program care să înlocuiască bateriile vechi, serviciu ce costă 29 de dolari, după ce mulți utilizatori au înregistrat o încetinire semnificativă cu dispozitivele iPhone (bateriile pentru modelele iPhone X și mai târziu au costat 69 USD). La un an după începerea programului, Apple a raportat că a înlocuit 11 milioane de baterii iPhone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here