Apple se pregătește pentru „viața după iPhone”

Potrivit Wall Street Journal, Apple se pregătește pentru „viața după iPhone”, făcând schimbări la nivel executiv.

Apple încearcă să-și diminueze dependența de smartphone-ul său, care a avut un comportament neobișnuit în acest an.

Compania a urmărit să atingă venituri de 50 de miliarde de dolari până în anul următor; în ultimul trimestru, a raportat o valoare maximă de 10,75 miliarde de dolari pentru această unitate. Divizia include Apple Pay, AppleCare, App Store, iTunes, Apple Music și multe altele.

Morgan Stanley, de la Wall Street, spune că serviciile vor reprezenta 60% din creșterea Apple în următorii cinci ani. Acesta compara cu 85% din cresterea Apple atribuita iPhone-ului în ultimii cinci ani.

Compania caută modalități de creștere a veniturilor din servicii și speră să lanseze un serviciu de știri cu abonament care ar costa utilizatorii 10 USD pe lună. În prezent, Apple are încasări de 360 de milioane din abonamente, și speră ca veniturile să crească la 500 de milioane până în 2020.

Anul trecut, Apple și-a majorat cheltuielile cu cercetarea și dezvoltarea cu 23%, ajungând la 14,24 miliarde de dolari. Au existat speculații că următorul produs mare al Apple vor fi ochelarii AR pentru consumatori, similar cu Google Glass. Acum doi ani, fostul analist Apple, Gene Munster, a spus că ochelarii de la Apple se vor dovedi a fi mai mari decât iPhone-ul. Un astfel de produs ar putea fi lansat în 2020-2021.

Apple a făcut schimbări la nivel executiv, înlocuind capul vânzărilor cu amănuntul Angela Ahrendts cu șeful de resurse umane Deirdre O’Brien. Bill Stasior, directorul executiv al Siri, a fost înlăturat, iar șeful AI, John Giannandrea, sa alăturat echipei executive a Apple.

Apple are o strategie de viață după iPhone, și tocmai am văzut că a fost pusă în mișcare.

More from author

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

Bucureşti, primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G...

Samsung Galaxy A51 și A71, noi terminale 5G

Samsung a dezvăluit ieri noile smartphone-uri Galaxy A71 și Galaxy A51, adăugând conectivitate 5G și îmbunătățind inovațiile esențiale pentru seria Galaxy A....

Samsung va rezolva problema de funcționare a senzorului de amprentă din Galaxy S10

Samsung a recunoscut că Galaxy S10 poate avea probleme cu scanerul de amprente din ecran. Povestea a început săptămâna trecută, când unul...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!