​Hannover Messe, cel mai mare târg industrial din lume

Hannover Messe, cel mai mare târg industrial din lume, sa deschis duminică, sub semnul 5G și cu întrebarea: „Cum se dezvoltă industria mai departe?”. Industria 4.0 este viziunea unor procese de producție din ce în ce mai relaționate, în care inteligența artificială joacă un rol tot mai hotărâtor

Târgul are loc în perioada 1-5 aprilie la Hanovra, reunind 6.500 de expozanți și la care țara parteneră de anul acesta este Suedia. La Târg participă și România, cu tehnologie și produse IT de vârf.

Condiție esențială pentru utilizarea industrială a inteligenței artificiale este 5G, standardul super-rapid de frecvențe în comunicațiile mobile. Acesta face posibilă și conducerea autonomă, după cum a declarat miercuri directorul târgului, Jochen Köckler, la Hanovra. Opt noi aplicații în zona de producție vor fi prezentate la târg într-un câmp de testare, denumit „Arena 5G”.

În opinia Sabinei Bendiek, CEO al Microsoft Germania, țara sa a progresat în domeniile inteligență artificială și cloud computing, lucru care va fi prezentat la Târgul din Hanovra. Târgul este „un barometru al intrării industriei în era digitală”, a spus Bendiek pentru Agenția germană de presă, DPA.

Această tendință este deja vizibilă în industria prelucrătoare. Federația germană de inginerie (VDMA) se gândește deja la platforme comune de producție digitală. În centrul atenției se află și cooperarea cu partenerii tehnologici strategici. 
 
În 27 martie, Volkswagen și Amazon au anunțat o colaborare pentru creșterea productivității la VW, după cum anunță Morgenpost.de. Este vorba de dezvoltarea comună a unui „cloud industrial”. Producătorul din Wolfsburg lucrează deja împreună cu Microsoft.
 
Și România este prezentă la Târgul de la Hanovra. Pe lângă Camera Germano-Română de Industrie și Comerț (AHK), expozanți din București, Brașov, Oradea, Iași, Suceava, Odorheiu-Secuiesc, Alexandria, Tălmaciu, Câmpina, Ploiești, Pașcani, Roman etc. au venit să-și prezinte produsele inovative la Târg. În plus, unele exponate sunt rezultatul colaborării între firme germane sau internaționale și firmele românești. 
 

More from author

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Latest posts

Bucureşti, primul oraş din România cu 100% acoperire 5G în reţeaua Orange

Orange România anunţă extinderea reţelei 5G şi plasează Bucureşti în topul oraşelor europene din punct de vedere al conectivităţii, oferind acoperire 5G...

Samsung Galaxy A51 și A71, noi terminale 5G

Samsung a dezvăluit ieri noile smartphone-uri Galaxy A71 și Galaxy A51, adăugând conectivitate 5G și îmbunătățind inovațiile esențiale pentru seria Galaxy A....

Samsung va rezolva problema de funcționare a senzorului de amprentă din Galaxy S10

Samsung a recunoscut că Galaxy S10 poate avea probleme cu scanerul de amprente din ecran. Povestea a început săptămâna trecută, când unul...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!